Toplantıda, spor güvenliğinden, spor alanlarının bakımı ve araç gereçlerin teminine kadar birçok konu görüşülerek, alınması gerek önlemlere karara bağlandı.
Toplantıya, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ufuk Erikli, Bayramiç Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Mutlu, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İbrahim Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Selahattin Gökhan, Bayramiç Spor Başkanı Günay Güner ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Çaylar katıldı.

Bayramiç Kaymakamlığı makamında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, "İlçemizde sportif faaliyetler Tekvandodan okçuluğa kadar birçok alanda çitti anlamda gerçekleştirilmekte. İlçemizin Bayanlar Voleybol 1. Liginde, futbolda il süper amatör liginde takımı bulunmakta. Tekvando, voleybol, futbol, okçuluk, güreş ve birçok alanda aktif olarak sportif faaliyetler yapılmakta. Kazdağları doğa ve yürüyüş sporu yapanların gözdesi durumunda. İlçemizin sportif altyapı saha ve tesisleri yeterli durumda. Güzel bir futbol sahamız ve kapalı spor salonumuz var. Birçok alanda yürütülen sportif faaliyetler nedeniyle bu alanlarda görev yapan hakem, sporcu, yönetici ve müsabakaları izlemek için gelen taraftarların güvenliği de çok önemli. Bu nedenle yaptığımız bu toplantıda olabilecek eksiklikleri belirlemek ve önlem almak için çözüm üretmeliyiz" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpinar ise sporun önemine değinerek," Bilindiği gibi voleybol ve futbol maçlarımızın sporcu, hakem, seyirci ve rakip takım taraftarlarının ve yöneticilerin güvenliği konusunda her türlü önlem alıyoruz. Ayrıca Ezine ilçesinin futbol sahasının bakımda olması nedeni ile iki yıldır maçlarını ilçemizde oynaması nedeni ile bu müsabakalarında güvenlik önlemini almaktayız. Şu ana kadar kayda değer bir sıkıntımız olmadı. İlçe halkının sporla yakından ilgileniyor olması, spor bilincini de pekiştirmiş. Spor müsabakalarının sorunsuz bir şekilde sonlandırılması için gereken tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.


Kaynak: İHA