Lapseki’nin son günlerde yapılması planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü ile popülaritesinin arttığını belirten Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, bunun nedenin köprü olduğunu söyledi.
 
26 Ocak’ta yapılacak olan Çanakkale 1915 köprüsünün ihalesi’nin ardından 18 Mart 2017’de köprünün temelinin hep birlikte atılacağını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
 
“Çanakkale Boğazına bir gerdanlık takılmasını istiyoruz. Bunu da inşallah hep birlikte göreceğiz. Süreç adım adım ilerliyor. 18 Mart’ta temel atıldıktan sonra hedef 2023 yılında otoyolları ile beraber köprünün açılması. Köprünün temelinin atılacak olması bölgenin yani Lapseki ve çevresinin değerinin oldukça arttığını görüyoruz. Bölgeye çok büyük bir talep var. Yatırım yapmak isteyen insanlar ve şirketler, firmalar var. Otelinden tutun, diğer yatırımlarına kadar bir çok yatırım için bizlere gelen ve yardım isteyen insanlar var. Bizde elimizden geldiği kadar Lapseki yerel yöneticileri olarak onlara destek olmaya çalışıyoruz”
 
 
Lapseki’de imar konusuna da değinen Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki’de imar konusuyla ilgili belli bir düzen olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:
 
“Bu düzenin kesinlikle çarpık bir düzene dönüşmesine müsaade etmeyeceğimi buradan sizin huzurunuzda söylemek istiyorum. Evet, bir düzenimiz var. Bu düzenle birlikte devam edeceğiz. Belli ki bölgede nüfus artışı olacak. Bölgenin durumu belli. Birkaç yıl sonra bu bölgenin çekim merkezi Lapseki olacak. Bunu artık görüyoruz. Bizlerde önce yerel yönetimler olarak, daha sonra genel olarak, nüfusun artacağıyla ilgili aldığımız bilgiler doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bize verdiği bilgilerde nüfusumuzun sayı olarak vermeyeyim ama abartılmasın kısa bir süre sonra 50 binler civarında nüfus olacağı konuşuluyor. Böyle olunca da elbetteki bizim altyapımızdan, üstyapımıza kadar yatırımlarımızı en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sadece yerel yönetiminde bu şekilde çalışması yetmiyor. Genel hükümetin tarafından yapılan hizmetlerin de buraya attırılması gerekiyor ki devam ediyor şuanda. Aynı şekilde burada yaşayan insanların da esnafından, tüccarına kadar buna göre kendilerini hazırlaması gerekiyor”


Kaynak: Haber Merkezi