Birçok kişi hayır diyerek sosyal medyadan tepkiler gösterdi.
 
Türkiye gündeminde birinci sırada yer kaplayan sığınmacılar konusunda birçok açıklama ardı ardına gelirken bir açıklamada Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’ dan geldi , Bingöl'de sendika şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı'na katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ dan geldi. Burada konuşan Yalçın, Türkiye'de bugünlerde göçmen ve sığınmacı karşıtlığının tartışıldığını belirterek, “Türkiye'de birileri operasyon çekiyor. Kardeşim senin ötekileştirdiğin Halepli adam, Çanakkale'ye git, şehitliği gez en fazla Bursalı, ikinci Halepli var. O buraya gelip zamanında şehit oldu, Çanakkale geçilmesin diye. Orası senin vilayetindi daha dün. O, buraya gelip şehit olduğunda Çanakkale'de onun ismini saydığında bu anlamda iftihar edeceksin, ümmet diyeceksin, insan diyeceksin ama bugün o duruma kayıtsız kalacaksın. Kayıtsız kalma şansı yok Türkiye'nin. O konuşanlar boş geçinen ve bol keseden konuşuyorlar. Suriye senin sınırın. Suriye'deki her türlü kargaşa Türkiye'yi ilgilendirir. Onun için rahmetli Erbakan Hoca 'Siyonizm'den, büyük İsrail'den bahsederken bir gün mesele Suriye ise hedef Türkiye'dir' boşuna demedi.” dedi.
 
Atatürkçü kimliğiyle bilinen İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç'ın konuyla ilgili paylaşımı dikkat çekti. “Çanakkale Şehitliğinde Halepli şehitler var. Suriyeliler Türkiye'de kalmalı diyen salağa söyleyin. Halep o zamanlar Türkmen’di. Dünyanın bütün Türkleri/Türkmenleri Türkiye'nin doğal yurttaşıdır zaten. Arapçılığınıza şehit dedelerimizi alet etmeyin.” diyen Kılıç'ın paylaşımına beğeni ve yorum yağdı.
 
Geçmişte bu konuda Ünlü tarihçi İlber Ortaylı bunun abartılı bir sayı olduğunu söylemiş. Suriyelilerin Osmanlı ordusunda silah altına alındığını, ancak çoğunun daha yakın cephelere gönderildiğini belirten Ortaylı, geçmişte bir gazeteye verdiği röportajda  ‘’ "Şişirme onlar... Suriye'den asker alındı ama onların Çanakkale'ye gittiği doğru değildir. Çünkü askeri oradan getirmek çok zor. Kürtler için de aynı şey geçerli. Kürt yok orada... Yahudi var, Rum var. Sevkiyat zor. İmparatorluk büyük, Suriyeliler de savaştı tabii, başka cepheler var onlara yakın, Hicaz gibi ... Bunlar İmparatorluk'un insanları, fazla dokunmayın. Suriyeliler içinde öyle bir duygu var yani..."demişti.
 
İbrahim Akın KAZANCI