Nisan ayında kurulmasına rağmen kısa sürede yükselen ve 90  lisanslı Judocu bulunduran Lapsekispor Judo Takımı  ilk olarak sahneye çıktığı 18 Mart Deniz Zaferi İller arası Judo Turnuvasında, Takım olarak şampiyon oldular. Bireyselde Hüseyin Çanakkale Şampiyonu, Müslüm Çanakkale il 1'incisi, Rana ise  Çanakkale İl 2'cisi oldu. Geçtiğimiz Temmuz ayında İzmir'de minikler Türkiye Şampiyonasında  İlayda üzün ise 28 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu. Kısa sürede bu başarıları sağlayan Lapsekispor Judo takımı Boğaz TV'de yayınlanan Eski Milli Hakem İsmail Şen'in hazırlayıp sunduğu Spor Nostalji Programına konuk oldular.  Programa Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Lapsekispor Judo Takım Antrenörü Gökay Yıldız'ın yanı sıra sporcular Emin Ömer Akışık, Öznur Öncü, Hüseyin Sezer, Rana Uzuner, Müslüm Samet Altınışık, Doğa Serden, Bünyemin Yılmaz ve İlayda Tüzün katıldı. Kısa sürede büyük başarılara imza atan Lapsekispor Judo Takımının  Antrenörü  Gökay Yıldız takım hakkında bilgiler vererek şunları söyledi " Haftada 7 gün biz antrenman yapıyoruz. 5 gün Çanakkale'de 2 gün Lapseki'de  antrenman yapıyoruz. Yani boş günümüz yok  her günümüz çocuklarımız ile geçiyor.  Bizim geleceğimizin teminatı bu çocuklar biz de elimizden geldiği kadar sevgi, saygı ve ahlakı aşılamaya çalışıyoruz.  Biz Başkanımıza bu proje ile gittiğimizde hiç tereddütsüz Judo branşını buraya açabiliriz dedi. Desteklerini de esirgemedi ve o günden beri çocuklarımız ile beraberiz.  En büyük sıkıntılarımız okulların çıkış saatleri oluyor.  Velilerimiz de sağ olsun çok destek veriyor" dedi. 

Judo'yu Kurmayı Seve Seve Kabul Ettik
Gökay Yıldız'ın Judo takımı kurma teklifini seve seve kabul ettiklerini söyleyen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz "Gökay hocamız bize Judo takımını kurma teklifi ile geldiği zaman, biz de çok memnun olmuştuk. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bir nebze de gençlerimizi bilgisayar başından kaldırmak, internet kafelerden kurtarmak ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için bu tür spor ve aktiviteler bizim için çok önemli.  Gökay Hocamın da bu proje ile ilgili gelip bizim ile görüştüğünde biz de seve seve dedik.  Çünkü geleceğimizin teminatı olduğu gibi bugünün de teminatı olan çocuklarımız için bir şey yapabileceksek, seve seve biz de işin içinde olmak isteriz dedik. O günden beri de çalışmalara devam ediyoruz. Geçen bu zaman içerisinde de  çok güzel şeyler oldu. Bunlar da bizim için çok önemli" dedi. 

Bu Kadar Talep Olacağını Tahmin Etmemiştim
Takımı kurmaya başladıklarında bu kadar desteğin olacağını beklemediklerini belirten Belediye Başkanı Eyüp Yılma "Lapseki'de Judo'ya çok destek var. Benim de torunum, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan'ın çocukları Kerem ve Ömer de judo dersi alıyor. Gerçi onlar şu anda Ankara'ya döndüler ama yaz dönemi burada oldukları sürece her gün antrenmanlara katılıyorlar. Biz hocamıza teşekkür ediyoruz o çocuklara öyle bir sinerji veriyor ki  aileler anlatıyor bana aralarındaki bağı. Bu sporu da çocuklar ve Lapsekililer çok sevdi. Ben ilk başta bu kadar talep olacağını tahmin etmemiştim ama şu anda müthiş bir talep var.  Biz elimizden geldiği kadar  bütün yardımları yapmaya hazırız. Ama  çocuklarımızdan da ilerde daha iyi dereceler bekliyoruz. İnşallah hem Lapseki'yi hem de Çanakkale'yi Judo dalında daha iyi yerlerde görmek istiyoruz" dedi.  

Çanakkale'nin İlk Kadın Futbol Takımı Kuruluyor
Çanakkale'de geçtiğimiz yıllarda bulunan ama şimdilerde henüz bir takımı bulunmayan Bayan Futbol takımını da kurduklarının müjdesini veren Yılmaz "Geçtiğimiz Haftalarda 10 kız çocuğumuz toplanıp bana gelmişlerdi.  Biz Lapseki'de illa Kız Futbol Takımı kurmak istiyoruz dediler.  Bizde hemen antrenör, top, eşofman ve diğer ihtiyaçları temin ettik. Takım şu anda haftada iki gün antrenman yapıyor.  Gençlerimiz yeter ki istesinler biz yaparız.  Takım da her geçen güz sayı olarak artıyor. Yaz döneminde de teknik heyetimiz Yaz okulunda 150 kişiye yakın öğrencimizi eğitiyor. Ama kız takımına yeni başladık ve hangi prosedürler uygulanması gerekiyorsa araştırıyoruz.  Bu kız takımımız 8-12 yaş grubu arasında.  Aileler de çok memnun ve destekliyorlar.  Sahamız da yenilendi. 1500 kişilik tribün yapıldı, soyunma odası yenilendi,  zemin yenilendi ve Çanakkale bölgesinde en iyi sahalardan bir tanesi" dedi. 



Kaynak: Haber Merkezi