1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi basın açıklaması yapan Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs İşçi Bayramına katılması için vatandaşlara çağrıda bulundu. Açıklamayı yapan Hacımusalar; ‘’1 Mayıs tüm dünya emekçilerinin emperyalizme geçit yok, savaşa hayır sloganlarını yüzlerce dilde haykırdığı gündür. 1 Mayıs sömürüyü, yoksulluğu bize kadermiş gibi dayatan gericiliğe karşı emekçilerin aydınlanmanın ve laikliğin bayrağını yükselttiği gündür” dedi.
 
1 Mayıs’ı kutlamaya hazırlanan Emek ve Demokrasi Güçleri, geniş ve coşkulu bir kutlama için çağrıda bulundu. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek 1 Mayıs Coşkusu öncesi İskele Meydanında basın açıklaması yapan Emek ve Demokrasi güçleri hazırlıkların devam ettiğini, coşkulu 1 Mayıs için tüm yurttaşlar alana davet edildi. Demokrasi Güçleri Adına açıklamayı yapan Yasin Hacımusalar; “Bizler Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 2022 yılı 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü kapsamında, Çanakkale Valiliği’ne yapmış olduğumuz yazılı başvuru neticesinde Eski Salı Pazarı’nda toplanıp Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek meydanda mitingimizi gerçekleştirmek üzere başvurumuzu yaptık. Bilindiği üzere 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü, yer yüzünde emekçilerin binlerce yıllık hak arama tarihinin, ödediği bedellerin ve buna bağlı kazanımlarının en önemli simgesel dönüm noktasıdır. 1 Mayıs tüm dünya emekçilerinin emperyalizme geçit yok, savaşa hayır sloganlarını yüzlerce dilde haykırdığı gündür. 1 Mayıs sömürüyü, yoksulluğu bize kadermiş gibi dayatan gericiliğe karşı emekçilerin aydınlanmanın ve laikliğin bayrağını yükselttiği gündür” dedi.
 
‘’Barışçıl Yaşanabilir Bir Dünya İçin Haykıracağız’’
 
Yasin Hacımusalar Konuşmasında;“Emek- sermaye çelişkisinin, her zamankinden daha fazla büyüdüğü, kapitalist sömürünün küresel çapta acımasızca derinleştiği, salgının, savaşların halklar ve ezilenler için yaşamı cehenneme çevirdiği bu düzenin tek alternatifi, emekçilerin dünya çapında vereceği anti emperyalist mücadele ve dayanışmadan geçmektedir. Emekçiler, doğası gereği paylaşımcı, demokratik, barışçıl ve yaşanabilir bir dünya talep ederler. Bunun için örgütlenir ve mücadele ederler. Bu yüzden 1 Mayıs günü miting alanından haykıracağımız talepler ve coşkumuz tüm insanlık için umut ve irade geliştirecektir.15-16 Haziranları yaratan, halklarımızın tüm zenginliklerini içinde barındıran 1 Mayısımızı kendisine yakışır coşku ve heyecanla emek ve demokrasi güçlerimizi oluşturan işçi sendikalarımız, kamu emekçileri sendikalarımız, siyasi partilerimiz, demokratik kitle örgütlerimiz, derneklerimiz, kadın örgütlerimiz, LGBTİ+, ekoloji örgütlerimiz ile birlikte omuz omuza, işyeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan yoğun ve güçlü bir çalışma yürütüyoruz ve yürüteceğiz” dedi.
 
‘’1 Mayıs zayıf geçerse, emekçileri daha karanlık bir gelecek bekleyecek’’
 
Yasin Hacımusalar; “Güçlü bir ses vereceğiz Çünkü biliyoruz ki, 1 Mayıs zayıf geçerse, emekçileri daha karanlık bir gelecek bekleyecek, biliyoruz ki 1 Mayıs coşkusuz geçerse, demokrasi, hak ve özgürlükler çok daha fazla tahribata uğrayacak. Bizler bu nedenle halkımızın her alanına temas ederek, kitlesel 1 Mayıs mitingi gerçekleştirerek, emekçilere duymuş olduğumuz sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz. Gerçek toplu sözleşme, güvenceli çalışma, onurlu ücret, Demokratik, Laik Türkiye için 1 Mayıs alanından geleceğe güçlü bir ses vereceğiz. Tüm emekçileri ve halkımızı 1 Mayıs günü saat 12:00’de Salı Pazarı’nda toplanıp, 12.30’da yürüyüşe başlayıp, Bandista Müzik gurubuyla Cumhuriyet Meydanında devam edeceğimiz mitingimize davet ediyoruz” dedi.
 
İbrahim Akın KAZANCI