Müzenin 8'nci süreli Sergisi ‘İnsan Kardeşim! - My fellow humans’ olacak. İstanbul’da sanat hayatına devam eden Ayfer Karamani, 55 eserini bu sergi ile Çanakkalelilerin beğenisine sunacak. 
Çanakkale Seramik Müzesi, seramik sanatına damga vuran sanatçıları, sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Daha önce Güngör Güner, Zehra Çobanlı, Adil Can Güven, Mustafa Tunçalp’in eserlerine ve birçok özel koleksiyona ev sahipliği yapan Seramik Müzesi’nin 8'nci süreli Sergisi’ni, 1933 yılında dünyaya gelmiş olan, Türkiye’nin seramik duayenlerinden biri olarak sayılan, yurtiçinde ve yurtdışında onlarca kişisel sergi açıp birçok ödülü bulunan Ayfer Karamani oluşturuyor. ‘İnsan Kardeşim! / My fellow humans!’ adlı 55 eserden oluşan sergi, 1 Temmuz 2016 günü saat 18.00’da Seramik Müzesi’nde açılacak ve 30 Eylül 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
AYFER KARAMANİ KİMDİR?
1933 doğumlu olan sanatçı, 80’li yıllarla birlikte, doğa soyutlamalarının içine insan figürleri karıştırmaya başladı. Bunlar, genellikle acılarını ifade eden yarı soyut biçimlerdi. Sonra bu figürlerin ifadeleri giderek yumuşadı, 90’lı yıllarda aşka ve âşıklara dönüştü. Soyutlama biçimi daha yalın bir ifadeye büründü. Ayfer Karamani, son yıllarda heykel çalışmalarına ağırlık verdi. Çalışmalarının boyutları giderek büyüdü; doğa soyutlamalarının içindeki insanların bir kısmı, kayaların içinden sıyrılıp çıkmaya başladılar. Bu yeni tarz çalışmayla birlikte, soyutlamanın yalınlaşması en üst düzeye ulaştı. 2007 yılında 50. Sanat yılını İş Bankası Kibele Sanat Galerisi’nde kutlamış olan Ayfer Karamani, 53. yılında en büyük düşlerinden birini gerçekleştirdi; heykellerini İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesindeki antik dönem heykelleri arasında sergiledi. “Seramik Heykeller” adını taşıyan sergi, Ekim-Aralık 2010 aylarında gerçekleşti. Ayfer Karamani, çalışmalarını son 36 yıldır İstanbul Tünel’deki atölyesinde sürdürmekte.


Kaynak: İHA