Yalı Hanı’nda basın açıklaması yapan Çanakkale Hayvanseverler Derneği Başkanı Tuğçe Özçelik, “Yeryüzünde en küçük bir canlının dahi acı çekmediği, çaresiz kalmadığı an insan olarak görevimizi yapmış olacağız. “İyilik Hareketi” yardıma ihtiyacı olanlara, kimsesiz, masum, konuşamayan, insana muhtaç canlara yardım etme kampanyasıdır” dedi.
Özçelik Çanakkale’de yaşayan tüm hayvanseverlere çağrıda bulunarak, “Derneğimizin başlattığı iyilik hareketinin hedefi kişisel, ya da kurumsal olarak elimizden gelen neyse onu gerçekleştirmek ve toplanılan yardımları dernek kanalıyla doğru yere ulaştırmaktır” dedi.

“İYİLİK BİR DÖNGÜDÜR”
Başka dernek ve kuruluşlarla da iş birliği yapmak istediklerini de belirten Özçelik, “İyiliğin bir döngü olduğunu, farklı hedefleri var gibi görünse de, birbiriyle ilişkili olduğunu anlatmak, bir ağaca yapılan iyiliğin dolaylı olarak bir kuşa, kuşa yapılan iyiliğin bir çocuğa, ya da başka bir canlıya faydası olduğunu insanların görmesini sağlamak istiyoruz. Her meslek kuruluşunun, her resmi kurumun, her bireyin katkıda bulunabileceği bu hareket, sınırlarını geniş tutarak, kişilerin iyilik yapabilme imkanını artırmayı hedefliyor. Bir doktor, bir hastanın muayene parasıyla hayvanlara yiyecek alabilir, ya da bu parayı bağışlayarak, derneğin bunu yapmasını sağlayabilir. Ya da bir dernek yemek düzenleyip, gelirini canlara bağışlayabilir. Bir öğrenci sınıf arkadaşlarından birer simit parası toplayarak sokaktaki kedi evlerine yiyecek bırakabilir, bir müzik etkinliğinin bir kısım geliri bu harekete bağışlanabilir. Bir lokanta yemek artıklarını canlara dernek adına verebilir. Bir marangoz artık tahtalardan bir köpek, ya da kedi ve kuş evi yapabilir ve bunu bağışlayabilir. Para ya da mal bağışı olarak hizmet olarak yapılabilecek iyilikler hem canlara, hem de dünyanın geleceğine destek olacak, hepimizin gece yattığında huzur duymasını sağlayacaktır. Merhamet tohumları yüreklerde böyle yeşerecektir” diye konuştu.
Projeye Çanakkale Belediyesi’nin destek verdiğini, Seramik Müzesi’nde düzenlenen bir kokteylle de iyilik hareketinin duyurulduğunu belirten Çanakkale Hayvanseverler Derneği yönetimi, CHP Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Dr.Celal Karakaş’ın da barınak yapımı konusunda destek verdiğini belirterek, konunun ileriki zamanlarda meclis gündemine getirileceğini de ifade ettiler.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi