Ülkenin  politik durumlarını değerlendiren sosyal medyasından aralıklarla paylaşımlar yapan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Cumhur Aslan; ‘’ Bu pahalılık oldukça AKP’nin sokağa çıkıp oy isteme motivasyonu asla olamaz. O net MHP’lilerin önemli bir kısmı zaten seçimlerde CHP'ye oy veriyor’’ dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde ünlü bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından Çanakkale sonuçlarının da yer aldığı seçim anketlerinde AK Partinin oylarının düşmesi ve CHP’nin ve İYİ partinin artan oyları gündem olmuştu. Anket oylarını  sosyal medyası üzerinden değerlendiren Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Cumhur Aslan olası seçimlerdeki durumu ve yerel seçimde neler olabileceğini ifade etti.
 
‘’Bu seçimde belediyelerde CHP ve iyi parti arasında rekabet olacaktır’’ diyerek dikkat çeken değerlendirmeye imza atan Aslan; ‘’Bu pahalılık oldukça AKP'nin sokağa çıkıp oy isteme motivasyonu asla olamaz. O net MHP'lilerin önemli bir kısmı zaten seçimlerde CHP'ye oy veriyor, yerel seçimlerde, Bu seçimde belediyelerde CHP ve iyi parti arasında rekabet olacaktır. Bilhassa Gelibolu ve Çan ilçelerinde iyi parti aday çıkarırsa, diğer sağ-muhafazakâr oyları alarak seçimi kazanır. Bu iki ilçede tepki oyları çok ve CHP için bu sancı yaratır. İlkinde mutlaka aday değişimi olmalıdır, Çan son dönemde toparlama eğilimi var, daha çok bu yönde devam etmelidir. Bu başarı getirir, Lâpseki ve yenice bu seçimde AKP'nin rahat alacağı iki ilçe olur. Biga büyük ihtimalle AKP'de kalır. Eceabat doğru aday seçimiyle CHP'nin, yoksa iyi parti yine alır. Bozcaada, Gökçeada, Bayramiç, Ezine, Ayvacık CHP'nin rahat alacağı yerler’’ dedi.
 
Olası seçimlerde ismi tartışılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yeniden adaylığı konusunda ise Aslan; ‘’Çanakkale merkez Ülgür Gökhan aday olursa net kazanır, diğer adaylar olarak isimleri geçen serdar soydan, Erdal gezen, Rebiye Ünüvar isimleri olursa hem parti içinde derin yarılmalar, parçalanmalar olur, hem de diğer partiler için bu adaylar "riskli" kabul edilebilir. o zaman iyi parti merkez yönü güçlü bir aday çıkarırsa AKP ve MHP'nim desteği ile seçimi kazanabilir.’’ dedi.
 
‘’iyi parti Çanakkale'de henüz merkez sağ parti olabilmiş değil’’
 
Aslan dikkat çekerek ayrıca şu iki soruyu sordu; ‘Burada kritik iki soru var; iyi parti ben artık bu şehirde tek başıma gücüm ve tüm ilçelerde varım diyecek mi? AKP ve MHP'ye asla oy vermeyecek kitle bu seçimde nereye kayacak? Seçimin kaderi Çanakkale'de İyi Partinin hala "yavaş ve frene" basmaya devam edip etmeyeceğiyle ilgili iyi parti Çanakkale'de henüz merkez sağ parti (demokrat parti, adalet partisi, Anap- Dyp) olabilmiş değil.’’ dedi.
 
 
İbrahim Akın KAZANCI