EYT sorunlarının görüşüldüğü ziyarette Başkan Murat Çağlayan, geçtiğimiz Cumartesi günü Zafer Partisi tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen çalıştay ile  sorunu bir kez daha gündeme getiren Zafer Partisine teşekkür etti.
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği  Çanakkale  Yönetim Kurulu Üyeleri  ve Başkanı siyasi parti ziyaretleri kapsamında Zafer Partisi İl Başkanlığını ziyaret ettiler.  Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelen EYT Çanakkale Şube Başkanı Murat Çağlayan ziyaretinde ilk olarak yeni kurulan Zafer Partisi İl Başkanını kutladı. Çağlayan daha sonra İstanbul’da gerçekleştirilen Çalıştay için teşekkür ederek yaprığı açıklamada “ Emeklilikte yaşa takılanlar olarak Haklı Mücadelemize devam ediyoruz.  Bu bağlamda bize destek olan siyasi partilere yönelik de teşekkür ziyaretlerimiz devam ediyor.  Bu ziyaretler kapsamında hem yeni kurulan Zafer Partisine hem hayırlı olsun demek istedik, hem de  Zafer Partisinin geçen hafta İstanbul’da  yaptıkları çalıştaydan dolayı,  Emeklilikte Yaşa Takılanlar, emekli maaşları ile ilgili yapılan çalıştaydan dolayı  sizlere teşekkür etmek adına  ziyarette bulunduk.  Bu çalışmaları önemsiyoruz ve Emeklilikte Yaşa Takılanların bu haklı mücadelesini  bu zamana kadar gelmesinin en büyük sebebi siz  Muhalefetin yapmış olduğu çalışmalar.  Bu sorunu gündemde tutarak bize destek olduğunuz için teşekkür ederiz.  Desteklerinizin devamını talep ediyoruz.  Yapılan açıklamalarda bunun ne kadar gerekli olduğu anlaşıldı. Biliyorsunuz  sabahtan akşama gelişen beyanatlar var, çalışmalar var, Mecliste Bakanlıkta çalışmalar devam ediyor  derke, dün (Çarşamba) Çalışma Bakanlığının da yapmış olduğu açıklama ile maalesef ‘Gündemimizde yok’ tarzında bir açıklama yapıldı.  Bu açıklama bizi üzmüştür.  Diğer tarafta Mecliste bu konunun çözülüp düzeltilmesi gerektiği her parti  söylerken böyle yapılan bir açıklamanın, hak mücadelesi veren toplumu hayal kırıklığına uğratmıştır” dedi.
 
‘’EYT Sorununu Çözüme Kavuşturacağız’’
 
Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı açıklamada “Emeklilikte Yaşa Takılanlar Konusunu gerek Çanakkale’de , gerekse Türkiye geneli nezdinde takip eden bir siyasi partiyiz. Geçen hafta itibari ile çalıştayımızı gerçekleştirdik  devamı da gelecektir. Yani bu tür sorunlar tek bir organizasyonlar çözülecek sorunlar değil.  Gerçekten bir yara var ve bu yarayı açan da siyaset kurumu başka bir kurum değil.  Bu yarayı pansuman yapıp tedavi edecek kurum yine siyaset kurumudur.  Bunu sahaya nasıl yansıtırız ona bakacak olursak, bizim Genel Başkanımı sağ olsun  kafasına taktığı sorunu toplumda alan açarak mücadelesini verip  çözümü sağlamak için her türlü katkıyı sağlayacağını biliyoruz. Burada  son 15 gündür Türkiye genelinde  belli konular, gerek sığınmacılar,  gerekse Cumhurbaşkanlığı adaylığı konularında  Yapmış olduğu çalışmalar bilindik çalışmaların altyapısı. Bununla beraber ekonomik etmenler içerisinde de, milli birlik konusunda da çalışmalar yapılıyor Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunu da bu ekonomik çalışmaların içerisinde  önemli bir madde olarak parti gündemimizde yer alıyor.  Çalıştay yapıldı, çalışmalarımız devam ederek sahaya yoğun yansıtılacak.  Bugün nasıl bazı konuları bir yere getirdiysek EYT konusunu da azimle çalışarak çözüme kavuşturacağız” dedi. Sığınmacılara aktarılmak üzere ayrılan kaynaklara da değinen Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir Türkiye’de nerelere ne kadar harcandığını bildiğimiz için  aslında fakir bir ülke olmadığımızı, doğası ile  kaynağı ile üretimi seven milleti ile  yapılan kazançların nerelere harcandığını bildiğimiz için  çözülmeyecek bir problem yok. Sadece  ekonomi ile ilgili çalışmalar ele alındığında  Genel Merkezimi bir hesap yaptılar.  Dediler ki ‘Arkadaşlar sadece  sığınmacılara harcanan para ile  Türkiye’de Asgari ücretle çalışan  insanımızın tamamının  4 yıl hiç çalışmadan  maaşları ödenebilecek’ dendi. Öncelikle bu politikaları doğru yönetmek gerekir, bu paraların  doğru kurumlar yönlendirilmesi ile başta EYT’liler olmak üzere bir çok kesimin ihtiyacını karşılayacaktır” dedi. Siyasi gündem ve EYT’lilerin sorunlarının konuşulduğu ziyaretin ardından RYT Çanakkale Şube Başkanı Murat Çağlayan Maltepe’de  gerçekleştirilecek mitinde İl Başkanı Hasan Demir ve yönetimini de davet ederek davetiyeyi takdim etti.
 
Sevi Gözay UĞURLU