Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Ural, “Siyasi bir operasyon ile karşı karşıyayız” dedi.

Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşanan olayla ilgili soruşturma için İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Mülkiye Başmüfettişleri tarafından, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 138. Maddesi uyarınca, merkezden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay ve Veteriner Müdür Vekili Mustafa Cesur’un görevlerinden uzaklaştırılması tepkilere neden oldu. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, yönetim kurulu üyeleri ve partililer ile gece saatlerinde valilik önüne gelerek basın açıklaması yaprak, duruma tepki gösterdi. Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da basın açıklamasına katılım sağladı.

Ural, “Gece saat 22.00’de valilik tarafından yapılan bir basın duyurusuyla İçişleri Bakanlığı tarafından Çanakkale Belediyesi’ne gönderilen müfettişlerin isteği doğrultusunda başarılı Belediye Başkan Yardımcımız İrfan Mutluay ve Veteriner Müdür Vekilimiz açığa alınmıştır. Bunun ana nedeni,  bir haftadan beri gündemde olan ve çeşitli yerler tarafından ortaya püskürtülen can dostlarımız ile ilgili konudur. Bu konuda bir olumluluk ya da olumsuzluk var mıdır, o ayrı bir konu.  Bu siyasi bir karardır, siyasi bir bedel ödetmektir. Biz bunun karşısındayız.  Bu nedenden dolayı bu açıklamayı yapmak durumundayız” diyerek sözlerine başladı.

Ural açıklamasında şu cümleleri kurdu; “Siyasi bir operasyon ile karşı karşıyayız.  1 Nisan Cuma günü mesai saati sonrası Çanakkale’de valiliğin basınla paylaştığı açıklamadan anlıyoruz ki Çanakkale Belediyemizin başarılı başkan yardımcısı Sayın İrfan Mutluay görevinden alınmıştır. Basın ile paylaşılan bilgi hayvan barınağındaki sürdürülen bir soruşturma kapsamında görevden alındığıdır. Peki ne yapıyor?  İrfan Mutluay ve çalışma arkadaşları; sahipsiz, yaralı, kaderine terkedilmiş hayvanları belediyemiz rehabilitasyon merkezinde bakımlarını ve tedavileriyle yakından ilgileniyorlar. Uzman belediye personelleri ise büyük bir özveri ile can dostlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ülkenin dört bir yanında sokak hayvanlarına saldırılar olurken sessiz kalan yetkililerin bu konudaki aldıkları tutumu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İrfan Mutluay ve çalışma arkadaşlarının azmine bütün kentlilerimiz gibi bizde şahidiz. Çok açık siyasi bir operasyon olan bu görevden alma sürecinin yakından takipçisi olduğumuzu ve Sayın  İrfan Mutluay ve çalışma arkadaşlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu bildiririz. Bu yanlış karardan bir an evvel geri dönülmesini bütün kentlilerimiz için talep ediyoruz.”

Sevi Gözay UĞURLU