Çanakkale, Bursa, Kastamonu, Ankara, Antakya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek "Akif Dostu Şehirler" Projesi Yavru Vatan Kıbrıs’a ulaştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı ve Çanakkale’den gelen Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) heyetini kabul ederek görüştü. Ayrıca Başbakan Faiz Sucuoğlu Türkiye Büyükelçisi Ali Murat Başçebi, KKTC Vakiflar Dairesi Başkanı  Prof. Dr. İbrahim Benter,  KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren’e bir dizi ziyaret gerçekleştirerek,  temaslarda bulunuldu.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün Kıbrıs’ta milli bir mesele olarak ifade edildiğini belirterek, Çanakkale’deki kahramanlıkların asla unutulmayacağını belirtti. Kıbrıs Türkü’nün de bu kahramanlıklardan ilham aldığını söyleyen Tatar, “Verilen mücadele ile kendi bağımsızlığımıza kavuştuk. Anadolu insanı ile aramızda, geçmişten gelen gönül bağı var. Çanakkale ruhunun ne olduğunu en iyi bilenlerdeniz. Kıbrıs Türkü, büyük mücadeleler sonucunda KKTC’yi kurmuştur. Anavatan Türkiye’nin desteği ile bu coğrafyadaki varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Yapılan bu çalışmalar, çocuklarımızın ve gençlerimizin örf ve adetlerimizi öğrenmesine yardımcı olacak ve bizi daha çok birbirimize bağlayacaktır” dedi.
 
KKTC Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa ve Bursa BSB Kültür Akademileri Müdürü Erdinç Ertüzün ve ÇAFAD Ekibinden Berkay Atça ve Busenur Yaman’ın katıldığı ziyarete ilişkin ÇAFAD Başkanı Selim Yazan da yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanının Çanakkale ve ekibimize gösterdiği ilgi ve samimiyet üst düzeyde idi. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, KKTC’de ÇAFAD Ekibine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Gülçin AKIN