18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin107’yıl dönümüne yaklaşırken, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşen ve büyük beğeni toplayan, adeta tarihe ışık tutan, yapılan haberler atılan manşetlerin yer aldığı sergiye ilgi de yoğun oldu.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, ortaklığında manşetleri ‘Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Deniz Zaferi’  Sergisinde   Neredeyse yüz yıllık eserlerin de yer aldığı serginin açılışına Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Basın İlan Kurumu Balıkesir Bölge Müdürü Gökhan Eren,  Baro Başkanı Av. Soner Aydın, İletişim Başkanlığı Çanakkale İl Müdürü Ali Güzel, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
‘’Zaferin nasıl kutladığı ile ilgili ziyaretçileri bir yolculuğa çıkardık’’
 
Troya Park AVM’de gerçekleştirilen serginin açılışının ardın Vali İlhami Aktaş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ile beraberindeki protokol üyeleri sergi hakkında bilgi aldılar.  Yapılan sergi ile ilgili bir açıklama yapan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı “Türk tarihine bir destan olarak yazılan, Çanakkale Ruhunun doğduğu bu topraklarda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu zafere ışık tutan gazetelerin geçmişten günümüze zaferle ilgili Yerel gazeteler tarafından atılan tüm manşetleri ‘Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Deniz Zaferi’ Sergisinde bir araya getirdik.  Neredeyse yüz yıllık gazetelerin de aralarında bulunduğu  sergimizde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili yerel gazetelerin yaptığı haberler, attığı manşetler yer alıyor. Sergimizde yerel basında çıkan zafer kutlamaları ve hangi yılda zaferin nasıl kutladığı ile ilgili ziyaretçileri bir yolculuğa çıkardık.  Geçmişten günümüze kadar Çanakkale’de zafer kutlanırken neler olmuş, neler yaşanmış hepsi bu sergimizde yer alıyor” dedi.
 
Serginin ev sahibi olan diğer bir kesim arasında yer alan  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesinde Gazetecilik Bölümünü okuyan ve geleceğin  18 Mart Deniz zaferlerini yazacak olan öğrenciler de sergide yer aldı.  Bir muhabir gibi sergiyi takip eden ve  fotoğraflayan öğrenciler hem geçmişte zaferlerin nasıl kutlandığını hem de  tarihe ışık tutan haberlerin nasıl yapıldığına tanık oldular
 
 
 
Gülçin AKIN