Geçtiğimiz gün Burası Çanakkale Gazetesi’nin  yaptığı Gestaş’ın Tartışmalı yönetimi ile gündemden düşmeyen 8 yeni gemi almasına karşı Çanakkale merkezde çalışan gemilerin çürümüş bölümleri ve iskelenin bakımsızlığı ile ilgili yaptığı haberi hatırlatarak sosyal medyadan paylaşım yapan Eceabat Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Timur Koşal; ‘’Kamu yararı gözetmeksizin keyfi yönetilen Gestaş, kamusal hizmet vermesi gerektiğini göz ardı etmektedir.’’ dedi.
 
Çanakkale gündeminde bir süredir konuşulan Gestaş’ın tartışmalı aldığı gemiler ve Ecabat ilçesine sefer sayılarının azalmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Burası Çanakkale gazetesinde çıkan haberi paylaşan ve sefer sayısının azalmasından dem vuran, Eceabat Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Timur Koşal; ‘’Plansız bir şekilde yatırım yapan ve işletilen, 8 eski gemi satın alıp boyatıp, yeniymiş gibi görünmelerini sağlayan Gestaş yönetimi, maddi sıkıntı içinde olduğu gerekçesiyle sadece Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale arasında sefer sayılarını azaltmıştır. Bu durum. Zorunlu olarak işlerine giden çalışanların, memurların, öğrencilerin, hastaların, adliyede ve diğer resmi kurumlarda işi olanların mağduriyetlerine yol açmaktadır.’’ dedi.
 
‘’Gestaş firması yönetimi ticari bir şirket olmanın yanında, kamunun(halkın) malıdır’’
 
Gestaş Halkın malıdır diyerek kamu yararına çalışması gerektiğini ifade eden Koşal; ‘’Gestaş yönetimi sefer sayılarını azaltmanın yanında, keyfi olarak sefer iptalleri yaptığı gibi, TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ve Çanakkale Liman Başkanlığına bildirdiği sefer saatlerine uymamaktadır. Ayrıca eskimiş, yeterince bakımı yapılmamış, çürümeye yüz tutmuş gemilerle hizmet verirken, halkın can ve mal güvenliğini de tehlikeye atmaktadır. Hisselerinin, % 99.87 'si Çanakkale İl Özel İdaresi'ne ait olan Gestaş firması yönetimi ticari bir şirket olmanın yanında, kamunun(halkın) malıdır. Kamu yararı gözetmeksizin keyfi yönetilen Gestaş, kamusal hizmet vermesi gerektiğini göz ardı etmektedir. Kamu yararı ve sosyal sorumluluktan uzak faaliyet gösteren Gestaş yönetiminin bu keyfi tutumunu kim denetleyip, kontrol edecektir? Burası Çanakkale Gazetesi'nde, Dilek Akşen 'in dikkat çeken yazısını okumanızı öneririm. Eceabat İlçesi'nde ve Kilitbahir Köyü'nde yaşayanların ve de Gökçeada'dan gelip, boğaz hattını kullanmak zorunda olan vatandaşların çektiği sıkıntıları ve mağduriyetleri, Geştaş yönetiminin keyfi yönetimini daha detaylı olarak ilgili ve yetkili makamlarla görüştükten sonra açıklayacağımı kamuoyuna duyururum. Saygılarımla. ‘’ ifadelerin kullandı.
 
İbrahim Akın KAZANCI