Meteoroloji Çanakkale ve çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak uyardı.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden ‘Çanakkale’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor’ başlığı altında yapılan açıklamada; “Çanakkale’de bugün akşam saatlerinde başlaması beklenen yağışların 08.02.2022 Salı sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların zamanla rüzgarın yönünün kuzeye dönmesiyle birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği, yüksek kesimlerde kuvvetli kar görüleceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, kar yağışı alan yerlerde buzlanma ve don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

KAR YAĞIŞLARI BEKLENİYOR
‘Bölgemiz Aşırı Soğuk ve Yağışlı Havanın Etkisi Altına Girecek!’ başlıklı bir diğer açıklamada şunlar aktarıldı, “Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı havanın, Çarşamba (09.03.2022) gününden itibaren kuzey kesimlerde (Balıkesir ve Çanakkale), Perşembe (10.03.2022) günü ise bölge genelinde etkili olması bekleniyor. Bölgemiz genelinde aşırı soğuk hava koşulları önümüzdeki hafta başına kadar devam edecek. Bölge genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 -10 derece altında seyredecek. Bölgemizde görülecek yağışların Çarşamba (09.03.2022) günü akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerde (Balıkesir ve Çanakkale) karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışlı, Perşembe (10.03.2022) günü ise Kuzey ve iç kesimlerde kar yağışlı, kıyı ve güney kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışlı havanın, Cuma (11.03.2022) günü Kıyı Ege’den başlayarak Cumartesi (12.03.2022) günü bölgemizi tamamen terk etmesi tahmin ediliyor. Soğuk havanın ise etkisini sürdürmesi bekleniyor.”

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA
Ayrıca yine Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden ‘Çanakkale’de Kuvvetli Rüzgar ve Kısa Süreli Fırtına Bekleniyor!’ başlığı altında yapılan açıklamada, “Rüzgârın, bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgâr (40-60 km/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 08.02.2022 Salı günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgârın yönünün kuzey ve kuzeydoğuya (poyraz) döneceği 09.02.2022 Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli, kıyı kesimler ve Çanakkale Boğazı’nda kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Fırtınanın meydana getirebileceği ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

EGE DENİZİ’NDE FIRTINA BEKLENİYOR!
Bir başka açıklamada da, “Kuzey Ege’de rüzgârın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra güneyi güneybatıdan, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba günü sabah saatlerinde kuzeyi ile öğle saatlerinde genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgârın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra kuzeyi ile zamanla genelinde güneybatıdan, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.