TOKİ’nin Çanakkale Cevatpaia Mahallesi’ndeki 509 konut için Mart ayı sonunda haleye çıkacağının açıklanması ardından siyasilerin yaptığı göndermeler karşılıklı atışmaya döndü. Ak Parti İl Başkanı Naim Makas’ın Ülgür Gökhan’ı hedef alan sözlerine, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’dan cevap geldi. Ural ayrıca Ak Partili Makas’a yönelttiği sorularla da dikkatleri çekti.
 
TOKİ ihale tarihinin belli olmasına ilişkin günlerde Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, ‘Sn. Gökhan TOKİ'yi sokmam demişti’ başlığı altında yaptığı açıklamada, “Merkez İlçe Belediye Başkanı Sn. Gökhan TOKİ'yi Sosyal Konutlar'a sokmam demişti. Sn. Başkan tarafından istenmeyen TOKİ, Cevatpaşa Mahallesi'nde hayata geçireceği 509 konut ve 25 iş yeri projesi ile yüzlerce ailenin yüzünü güldürecek. Yerel yönetimler sorun değil çözüm üretir. Sosyal konutlar ise hala Sn. Gökhan yönetimindeki CHP'li Çanakkale Belediyesi'nin çözümünü bekliyor. Başta Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tüm Çanakkaleli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmıştı.
 
Ak Partili Makas’a cevap CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’dan geldi. Ural’ın Makas’a bazı sorular da yönelttiği açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “AKP İl Başkanı Sayın Naim Makas’ın yerel basınımıza yaptığı açıklamada 24 Mart 2022 tarihinde Merkez Cevatpaşa Mahallesinde 509 konutluk TOKİ projesinin ihalesinin yapılacağını açıklaması üzerine İl Başkanlığımızca konuya dair bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Öncelikle Sayın Makas; halkın duygularıyla oynamayın. Bu kadarına da pes diyoruz artık. 24 Mart da ihalesi yapılacak olan TOKİ Projesinin 509 üyesinin belirlendiği tarihten bu yana yaklaşık 2 yıl geçmiştir. Açıklama da kamuoyuna sanki yeni bir proje ve yeni üye kaydı yapılacakmış gibi üstü kapalı bir mesaj verilmektedir. Oysaki projenin katılımcıları yani ortakları belirlenmiştir. Bu nedenle konuta henüz ihtiyacı olan yurttaşlarımızın duyguları ile alay etmenizi kabul etmiyoruz. Yoksa böyle bir proje yeni başlıyor da Çanakkale kamuoyunun bilgisi mi yok!
 
Sayın Makas halkın duyguları ile oynayacağınıza bazı sorulara cevap vermeniz kamuoyunun vicdanını rahatlatacaktır. 24 Mart ta ihalesi yapılacak TOKİ Projesinin teknik sorumluları arasında ( Mimar – Mühendis ) Yakınlarınız bulunuyor mu? Yine adı geçen proje de çekilen kuralarda anneniz, babanız veya 1. Derece yakın akrabanıza üyelik hakkı çıkmış mıdır? Kamuoyu bu soruların cevabını beklemektedir. Ayrıca Sayın Makas’a soruyoruz. Gün aşırı benzin ve mazota yapılan zamlarla ilgili bir açıklamanız olacak mı? Elektrik, Doğalgaz ve halkın yaşamsal şartlarını etkileyen gıda maddelerine yapılan aşırı zamlarla ilgili bir görüşünüz var mı, varsa bu güne kadara Çanakkale halkı neden duymadı? Yoksa bu zamlar sizi ve ailenizi etkilemiyor mu! Bir gece de milyar dolarların el değiştirmesi ve belirli bir azınlığın haksız kazanç elde etmesi nedeniyle ilgili olarak muhalefetin vermiş olduğu araştırma önergesinin TBMM de AKP ve MHP’nin oyları ile ret edilmesi sizleri rahatsız etmedi mi? Çanakkale kamuoyu bu konuda sizlerden açıklama beklemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak Sayın Makas’a önerimiz, halkın duygularıyla alay etmeyi bırakın halkın gerçeklerine geri dönün diyoruz.”
 
Haber: Gülçin AKIN