75 bin metrekarelik alana kurulan Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuara, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan'dan davet edilen iş adamlarıyla, yurt içinden Marmara,

Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 78 ilden organize edilen 2 bine yakın otobüs ile geleceği öğrenildi.
Lapseki Ziraat Odası tarafından organize edilerek ilçe merkezi, beldeler ve köylerden meyve üreticileri, çiftçiler uzun yıllar sonrasında Bursa tarım fuarına götürüldüler.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Lapseki Ziraat odası başkanı İsmail Sevim “ Geçmiş yıllarda ilçemizden her yıl Bursa’da düzenlenen fuara üreticilerimiz götürülüyordu, fakat son birkaç yıldır bu tür bir organizasyon yapılmadı üreticilerimizin talepleri doğrultusunda biz bu yıl bu tür bir organizasyon yaptık çok ta verimli olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Fuarı üreticiler ile birlikte gezen İl Genel Meclis Üyeleri Tayfun Sevim ve Hasan Engin de yaptıkları ortak açıklamada” Ziraat odamız tarafından düzenlenen fuar organizasyonu için odamızı kutluyoruz. Çok güzel bir çalışma bizde üreticilerimiz ile birlikte fuarı gezdik. Güzel bir fuar, her yıl gezmekte yarar var diye düşünüyorum.Üreticilerimiz yeni cins ürünler bulabiliyor, çiftçilerimiz ise yeni çıkan ekipmanlar ile tanışıp kendilerini yeniliyorlar” ifadelerini kullandı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi