Meteorolojinin tahminlerine göre Mart ayının ilk günlerinde Çanakkale ve çevrelerinde kar yağışları bekleniyor.

Şubat ayının son günlerinde sağanak yağışların etkili olduğu, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Çanakkale’de önümüzdeki süreçte sıcaklık düşüşüyle birlikte kar yağışları görülmesi tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan ‘orta ve uzun vadeli tahminler’ bölümünde 25 Mart Cuma ve 3 Mart Cuma günlerini kapsayan bir haftalık hava tahmin raporu yayınlandı.

Buna göre; Cuma günü çok bulutu geçecek, aralıklarla yağmur görülecek. Sıcaklıklar en düşük 3 en yüksek 10 derece olacak. 26 Şubat Cumartesi ise parçalı bulut bir hava bekleniyor. Sıcaklıklarda birkaç derecelik artış gözlenecek. 27 Şubat Pazar günü ise Çanakkale, yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek.  Genelinde kuvvetli yağmur bekleniyor. Sıcaklıklar en düşük 5 en yüksek 11 derece olacak. Yeni haftanın ilk günü Şubat ayının son günü 28 Şubat Pazartesi de yağış etkisi devam edecek. Kent merkezinde  hava yağmurlu olacak. Bayramiç, Çan, Ezine, Lapseki, Yenice ilçelerinde yağışların karla karışık yağmur şeklinde düşmesi bekleniyor.
 Mart ayının ilk gününde ise Çanakkale için meteorolojiden kar yağışı tahmini geldi. Sıcaklıklardaki ciddi düşüş ile birlikte kent merkezinde karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülen yağışların Bozcaada ve Gökçeada dışındaki diğer tüm ilçelerde kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Kar yağışının 2 ve 3 Mart tarihlerinde de doğu ilçelerinde etkisini sürdürmesi yönünde beklenti var.
Ersan KÜÇÜKKURU