Pandemi sürecinden bu yana Kovid 19 vakalarının arttığı adeta her ailede bir kişinin hasta olduğu son günlerde önemli uyarılarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Alper Şener; ‘’ Bu dönemde de Aşıları ihmal etmemek gerekir’’ dedi.
 
Pandemi sürecinde sürekli artan vaka sayılarının etkisi ile şu günlerde her aileden en az birisinin Kovid 19 hastalığına maruz kalması ile aşı gündemde düşmüyor. Aşı konusunda değerlendirme yapan, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener; ‘’Kritik zamanlar geçti mi?, Salgınlarda “Honeymoon period- balayı zamanı “…Vaka sayısı azalırken; önlemler gevşettiğiniz de- duyarlı popülasyonunuz yüksek ise (AŞISIZ) bir sonraki vaka pikinde gelen varyant- gideni aratır. Bu dönemde de Aşıları ihmal etmemek gerekir. 65 yaş üstü tam aşısız kalmamalı’’ dedi.
Ayrıca Pandeminin son günlerinde tecrübelerinden bahseden Alper Şener; ‘’ Kişisel gözlemlerim, Omicron hastalarında ürtiker (cilt döküntüsü ) sık görmeye başladık. Bir tesadüf gibi durmuyor. Ayırt edici olabilir. Omicron +Gebelik’de ölümcül tablo deltadan çok uzak…hafif seyretmesi sevindirici’’ dedi.
 
İbrahim Akın KAZANCI