Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un “Sykes-Picot’un 100. Yılında Bir Barış Vizyonu” konulu açılış dersini verdiği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreninde bir konuşma yapan Çanakkale AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, üniversiteli  gençlere seslendi.  Gider, Mustafa Kemal Atatürk, Fikri hür, irfanı hür nesiller diye hitap ettiği gençlere, benliklerini başkalarına kaptırmamaları için  nasihatte bulundu. Gider, nasihat yüklü konuşmasında şunları söyledi " Değerli Gençler; Türkiye Cumhuriyetinin  Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Fikri hür, irfanı hür nesiller ile ifade ediyor sizlerden beklentiyi.  Gerçekten de Ülkemizin ve öncelikle ailelerinizin sizden beklediği bu. Hür iradeniz ve irfanınız ile memlekete sahip çıkmanız. Muhakkak ki meslekelerinizi burda en iyi şekilde öğreneceksiniz. Muhakkak ki dünyadaki gelişmeleri ve teknolojileri en iyi şekilde takip edeceksiniz. Muhakkak ki sanat, estetik  duygusunu sonuna kadar edinecek ve geliştireceksiniz. Fakat bunu yaparken iradenizi yanlızca sizin kullanmanız gerektiğini de bileceksiniz ve ona gör hareket edeceksiniz" dedi.  

Benliklerini Başkalarına Kiralamışlar
Ayhan Gider gençlere yatığı hitabının devamında şunları söyledi "Değerli Gençler; İnsan beyni her şeye müsait. Bilgi ile doldurulursa şayet, çağ açıp çağ kapatabiliyor. Her türlü icraatı, her türlü iyiliği yapabiliyor. Onun ötesinde savaş başlatıyor, barışa geçebiliyor.  Ama inan beyni, beyin ile dolmuş olsa dahi, kendi vicdanından yoksun ise geri zamanda gördük ki çok kötü işler de yapabiliyor. Yani kendi insanının üzerine tank da sürebiliyor. Kendi milletinin meclisini de bombalayabiliyor. Peki bunu niye yapıyor? Kötü insan olduğu için mi yapıyor? Bilemiyoruz. İnsanlara kötülük mü yapmak istiyor? Hayır. Yani hiçbirinin öyle bir derdi olduğunu sanmıyorum. Peki niye yapıyor? İşte en kötüsü de bu. Niye yaptığını bile bilmiyor. Bir başka devletin emri altında, sözüm ona 'Hoca' dediğimiz terörit başının talimatı ile yapıyor. Yani, durumları o kadar vahim ki kötü bile değil.  Bunu da kendisine, bu millete, bu devlete hizmet etmesi için teslim edilmiş kürtler ile yapıyor. Bu ister adliyedeki ister de üniversitedeki Kürt olsun. Neyle yapıyor? kendisine teslim edilmiş tank, uçak ve kalemler ile yapıyor. Bu yaptığını sorgulamıyor bile. Çünkü benliğini bir başkasına kiralamış.  Ancak milleti hesap edemediler. Çünkü daha önce harekete geçirdikleri millet, bu millet değil. Hele onlara karşı duran gençlik, onların kendi gençlikleri gibi irade kullanmayarak emir alan. Bırakın silah kullanmayı, hürriyet hakkını hocalarından ble sormadan, meydanlara çıkan ve milletine devletine dsahip çıkan bir gençlik oldu" dedi.  

Vatanı Sizden Başka Kuruyacak Gençler Yok
Konuşmasının sonunda  Üniversiteli gençlere dönerek bir isteği olduğunu söyleyen Gider " Gençler; Sizn bir vekiliniz ve bir abiniz olarak sizden isteğim odur ki aklınızı ve vicdanınızı kimseye kaptırmayın. Çünkü bizim bundan başka vatanımız yok. Bu vatanı da sizden başka kuruyacak gençler yok" dedi.


Kaynak: Haber Merkezi