Çağımızın en büyük problemlerinden bağımlılık türlerinin işlendiği eğitime İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale'den basın ve kamu kuruluşu çalışanları ile Yeşilay Cemiyeti gönüllüleri katıldı.
BYEGM İzmir İl Müdürü Deniz Dev, açılışta yaptığı konuşmada, medya mensuplarının alkol, madde, tütün ve teknoloji bağımlığını konu alan haberler konusunda duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Eğitimde katılımcılara Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Formatörü İlkay Uysal tarafından bağımlılık hakkında sunum yapıldı. Uysal katılımcılara madde bağımlılığı, Bağımlılık Yapıcı Maddeler, Madde Kullanımı Belirtileri, Bağımlılık Ne Zaman Başlar, Madde Kullananlara Nasıl Yaklaşmalıyız ve Türk Ceza Kanunu’nda Bağımlılığın Yeri Nedir? konu başlıkları altında bilgilendirme yaptı. Programın ikinci oturumunda ise uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan basın çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler konusunda eğitim sunumu yapıldı. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzlem Vural medyada bağımlı olanlar ile ilgili yapılan haberlerde doğru ve ortak bir dil kullanılmasının önemine değindi.

ATÖLYE ÇALIŞMASINDA ÇANAKKALE VE İZMİR MEDYASI GRUBU TAM NOT ALDI
Farklı illerden gelen basın mensuplarının gruplar halinde yaptığı atölye çalışmasında uyuşturucu konusunu içeren vaka örnekleriyle haber çalışması yapıldı. Boğaz Medya grubu olarak bünyemizde yer alan Boğaz Gazetesi, Vitamin Gazetesi, İşte Çanakkele ve Burası Çanakkale gazetelerinin muhabirlerinin de yer aldığı 7 vakanın işlendiği workshop çalışmasında en beğenilen örnek Vaka 7 ile Çanakkale ve İzmir grubunun yer aldığı gruba ait “Aileden Altın Dokunuş” adlı haber çalışması oldu. 
Üçüncü oturumda ise sağlık iletişi alanında Asuman Uğur’un da katılımıyla medya ve sağlık iletişimi üzerine söyleşi gerçekleştirildi. 

7 BÖLGEDE, 7 İLDE EĞİTİMLER DÜZENLENECEK
Günlük iletişim dilinde bağımlılıkla ilgili hataların azaltılması, yanlış ifadelerden veya iletişim dilinden kaçınılması, özendirici içerik veya görsel kullanımının önlenmesi gibi konuları merkeze alacak proje, 7 bölgede 7 ilde gerçekleştirilecek.  BYEGM ve Yeşilay işbirliği ile yürütülecek proje kapsamında “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı” eğitimleri her bölgeyi temsilen bir ilde olmak üzere İzmir’in yanı sıra Erzurum, Antalya, Samsun, Gaziantep, İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek.


Kaynak: Haber Merkezi