Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ’nde 26. Dönem 2. Yasama yılı 1 Ekim’de açıldı. Tükiye’ nin 80 iliin hizmet ve yatırım beklentisi için de adeta akın ettiği Başkentte, Çanakkale’ nin adı Adı yetti dedirten büyük buluşma yaşandı.

Başbakanlık makamında Çanakkale görüşmesi için adeta yoğun temposunu anlık durduran isim başbakan Binali Yıldırım, Şehitler Coğrafyası Çanakkale’ nin Bilim yuvası Onsekiz Mart Üniversitesi’ nin gelişmesi ve büyümesi için getirilen taleplere Yeşil Işık yaktı.
Yasama faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’a iki hafta içerisinde gelen ziyaretçilerin sayısı iki bine yaklaştı.Bu ziyaretçilerden biri de ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer oldu.

Üniversite adına, destek ve yatırımların devamı noktasında Başbakanlık makamında öngörülen görüşmenin ise AK Parti Grup başkan vekili de olan Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ ın girişimi ile gerçekleştiği öğrenildi.
Geçtiğimiz hafta Meclis’teki çalışma ofisinde Çanakkale, İzmir, Edirne, İstanbul, Tekirdağ Roman Dernekleri Federasyon temsilcilerini ağırlayan Milletvekili Av. Turan, bu hafta da  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer başta olmak üzere, Partisinin Çanakkale, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli Gençlik Kolları Başkanları, GENAR Başkanı İhsan Aktaş, Gaziantep/Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu misafir etti.
 
Hafta içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşen Milletvekili Av. Turan, son olarak da ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Acer ile Başbakan Binali Yıldırım’ı  ziyaret ettiklerini, ÇOMÜ ve dolayısıyla da Çanakkale için olumlu neticeler alındığını aktardı.
Vekil Av. Turan, AK Parti Grubunun Meclis çalışmalarından bahsettiği açıklamasında;
“Sayın Bakanımızla Çanakkalemizin yatırımlarını ve 2023 vizyonumuzda Bakanlığımıza yönelik projelerin değerlendirmesini yaptık. Çanakkale Merkez ve ilçelerin kısa ve uzun vade yatırımları görüştük. Çanakkalemiz için önümüzdeki süreç Çevre ve Şehircilik yatırımlarının hızlandığı bir dönem olacak” diye konuştu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’ i  Başbakan Yıldırım ile buluşturan AK Parti Grup başkan vekili Av. Turan;
“Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr.  Yücel Acer ile Başbakanımızı ziyaret ederek, Üniversitemizin sorunlarını ve yatırım beklentilerimizi değerlendirdik” dedi.
Adını, Dünya Savaş Tarihine Altın Harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nden alan Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Acer, “Bilim yuvasının gelişip büyümesi noktasında gereken yatırım ve destek talebimizi Çanakkale Milletvekilimiz Av. Turan ile sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a  ilettik. Sayın başbakanımızın Çanakkale hassasiyeti bizleri oldukça etkiledi. Önümüzdeki günlere dair Şehitler coğrafyası için Müjdelerimiz olacak” şeklinde konuştu.
 
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi