Çanakkale Valiliği, Atikhisar ve Bayramiç Barajlarında maximum doluluk oranına ulaşıldığını duyurarak, dere yataklarından uzak durması konusunda vatandaşları uyardı.

Valilik açıklamasında, “İlimizde etkili olan sağanak yağış ve kar yağışı sonrasında Atikhisar Barajında maximum doluluk oranına ulaşılmıştır. Devam eden yağış ve kar erimesi nedeni ile barajdan taşacak suyun Sarıçay Deresinin debisini arttıracağından dolayı olası taşkın riskine karşı vatandaşlarımızın Sarıçay dere yatağı ve diğer dere yataklarından uzak durması ve tedbirli olunması, kamuoyuna önemle duyurulur” denildi.

Çanakkale Valiliği ayrıca Bayramiç Barajının maximum doluluk oranına ulaştığını açıklayarak, devam eden yağış ve kar erimesi nedeni ile barajdan taşacak suyun Karamenderes Deresinde olası taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durması ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Valilik açıklamasında, “Bayramiç İlçemiz ve çevresinde etkili olan sağanak yağış ve kar yağışı sonrasında Bayramiç Barajı maximum doluluk oranına ulaşmış ve baraj savaklamıştır. Devam eden yağış ve kar erimesi nedeni ile Barajdan taşacak suyun Karamenderes Deresinin debisini arttırmasından dolayı olası taşkın riskine karşı vatandaşlarımızın Karamenderes dere yatağı ve diğer dere yataklarından uzak durması ve tedbirli olunması kamuoyuna önemle duyurulur” ifadeleri kullanıldı.