Adli sürecin tamamında yer alan Boğaz Medya canlı yayınları ile bölge ve Çanakkale halkının olayı öğrenmesini sağladı.
 
Cuma akşamı mesai bitimine kısa bir süre kala Ayvacık Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve 2 belediye personeli Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.Cumartesi günü akşam saatlerine kadar süren işlemlerin ardından savcı ifadeleri tamamladı. Başkan Balkan ve bir personel hakkında adli kontrol istemi ile serbest kalması diğer personelin de tutuklu yargılanması sonucuna varıldı.

"NE KADAR BÜYÜK BİR AİLENİN PARÇASI OLDUĞUMU ANLADIM"
30 saat süren gözaltının ardından bir adli kontrol istemi ile serbest bırakılan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan,  adliye çıkışında, "Beni bu soğukta beklediğiniz için çok teşekkür ederim. Ne kadar büyük bir ailenin parçası olduğumu bir kez daha anladım" dedi.

ÖNCE BELEDİYEYE GİTTİ
Serbest bırakılan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan'ın ilk durağı Ayvacık Belediyesi oldu. Başkan Balkan'ı CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer yalnız bırakmadı.
Gözaltına alındıktan yaklaşık 30 saat sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.   Balkan paylaşımında şu cümleleri kurdu; “Kıymetli hemşehrilerim, Değerli dostlar; Hak, hukuk ve adalet sonunda kısmi de olsa yerini buldu. Eminim ki değerli çalışma arkadaşımız Metin için de adalet tecelli edecektir. Ben ve mesai arkadaşlarım göreve geldiğimiz günden beri hak, hukuk ve adalet diyerek halkımıza hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bizlere yöneltilen bu ‘Çamur At İzi Kalsın" politikasını bir kez daha bozduk, bozacağız. Bu süreçte benim, ailemin ve ekibimin yanında olan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.”


İbrahim Akın KAZANCI