Türk tatlıları öğrenmek için Çanakkale’ye gelen 14 Yunan Gastronomi öğrencisi Çanakkale’ de Projede görev yapan iki ülkeden usta aşçıları Osman Demircan ve Papadatos Panagiotis ile eğitim aldılar. Kısa adı DI.S.R.U.P.T.I.ON. projenin ev sahipliğini Çanakkale Aktif Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (AGSK) yaptı. Proje boyunda 14 Yunan gastronomi öğrencisi Çanakkale’de Türk tatlı ve unlu mamullerinin üretildiği imalathaneler de birebir tatlı ve unlu mamullerin yapımı konusunda uygulamalı eğitim aldılar. Proje kapsamında Çanakkale’deki eğitimleri tamamlayan yunan gastronomi öğrencileri eğitimin tamamlanması ile sertifikalarını da aldı. Yunan öğrenciler Projeye katılım sertifikalarını Çanakkale Aktif Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu başkanı Zafer Orkun Ongan Yunanlı şef Papadatos Panagiotis ve Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Şef Osman Demircan'ın ellerinden aldılar. 15 günlük eğitim için Çanakkale’ye gelen Yunanlı gastronomi öğrencileri Şefleri Papadatos Panagiotis ile beraber bu sabah Çanakkale’den ayrıldılar.
 
Gülçin AKIN