Çanakkale’nin önemli esnaf odalarından biri olan Çanakkale Terziler Esnaf Odasında hafta sonu seçim heyecanı yaşandı. Yeni Başkanının seçecek olan Odanın Genel Kurulu ise Bizim Düğün Salonunda gerçekleştirdi. Oda Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve esnafın katıldığı Seçimli Genel Kurul Divan Başkanlığının seçilmesi ile başladı. Divan Başkanlığına getirilen Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, gündem maddelerini okudu ve ilk maddede Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  İstiklal Marşı' nın okunmasının ardından Odanın 4 yıllık faaliyet ve kesin hesap raporları okunarak ibra edildi. Seçimlerde başkanlık için mevcut oda başkanı Mehmet Yılmaz, Emel Kabakçıoğlu ve Mehmet Budak adaylığını koyarak listelerini divana iletti.  Dilek ve temenniler Maddesinde üyelere hitap eden adaylar yapacak çalışmalarını aktardı.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Oda Üyeleri yeni dönem Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerini seçmek için sandık başına gitti. Seçimlerde  Beyaz liste ile Mehmet Yılmaz, Pembe liste ile Emel Kabakçıoğlu, Mavi Liste ile Mehmet Budak yer alırken üyeler gizli oylama ile seçimini yaptı.  Saat 17.00' kadar devam eden oy verme işleminin ardından sandıklar açıldı. 1. Nolu sandıkta  Mevcut Başkan  Mehmet Yılmaz 84 oy, Emel Kabakçıoğlu 39 oy ve Mehmet Budak ise 98 oy aldı. 2.Nolu Sandıkta ise Mehmet Yılmaz 86 oy, Emel Kabakçıoğlu 33 oy ve Mehmet Budak ise 91 oy aldı. Seçimlerde her iki sandıkta oy kullanan üyelerin 189 ‘sının oyunu alan Mehmet Budak başkanlık koltuğuna oturdu. Adaylardan Mehmet Yılmaz 170 oy, Emel Kabakçıoğlu 72  oyunu aldı.

Hafta sonu gerçekleştirilen Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçiminin ardından 4 yıllık görevi alan Mehmet Budak’ın Yönetiminde ise Asil Üyelerden Ramazan Ceylan, Hilal Meriç Gür, Adnan Söylemez, Mukadder Acun, Ahmet Aybars, Erol Bayraktaroğlu yer alırken Yedek Üyelerde ise Zekeriye Erden, Gözde Uygur, Ahmet Bakır, Saygın Demirdelen, Berkay Kürükçü, Arzu Akın, Ömer Samet Özkan yer aldı.Denetim Kurulunda ise Emin Soğancı, Aysel Yılmaz, Celalettin Arıkan, Dilek İlhan Kahraman, Yılmaz Ayçiçek, Ayşe Deniz Kayan yer aldı.
 
Gülçin AKIN