CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi ile ilgili olarak Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan 68 sanıklı davanın beşinci duruşması yapıldı. CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi ile ilgili açılan davanın bugünkü duruşmasına katıldı. Erkek, “Ana muhalefet partisinin genel başkanına, milletvekillerine yönelik linç girişimi davasına bir Allah’ın kulu tutuklanmadı. Gün gelir namuslu savcılar bu dosyaları tekrar açar ve gerçekler ortaya çıkar” dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi ile ilgili olarak Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan 68 sanıklı davanın beşinci duruşması yapıldı.Erkek Konuşmasında; "Bugün yine çubuk adliyesindeyiz. Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız sayın Uğur Bayraktutan, milletvekillerimiz, parti meclisi üyelerimiz, ilçe örgütümüz… Hep birlikte genel başkanımıza yönelik linç girişimi davasının duruşmasını takip ediyoruz. Bugün ülkemizin yaşadığı en önemli sorunlardan biri adalet sorunudur. Adalet olmadığı için aş iş ekmek de olmuyor. Adalet olmadığı için toplum derin bir yoksullukla karşı karşıya kaldı. Bir linç girişimi davası, öldürmeye teşebbüs davası. Planlı, organize edilmiş bir suç aslında bu adliyede bu asliye ceza mahkemesinde değil ağır ceza mahkemesinde görülmeliydi. Biz bu davda da adaletin tecelli etmeyeceğini biliyoruz. Gerçek azmettirenler, bu işi planlayanlar bu davada yargılanmıyor. Ama adaletin şöyle bir huyu vardır hiçbir şeyi takip etmekten vazgeçmeyeceğiz. Gün gelir gerçek suçlular azmettirenler yargı önüne çıkar ve geç de olsa adalet mutlaka tecelli eder.’’ diye konuştu.
 
Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, o dönem koruma müdürü olan Koray Aslan’ın duruşmada söylediği ‘‘Biz o gün düşseydik kalkamazdık” sözlerine, “Evet düşselerdi kalkamazlardı. O gün çok arkadaşımız çok ağır haksız saldırılara uğradı. Genel Başkanımıza yönelik linç davasıyla ilgili Çubuk Adliyesindeydik. Gazetecilerin tutuklu olduğu ülkemizde, linç girişiminde bulunanlar ve bunu azmettirenler elini kolunu sallayarak dolaşıyor!,Şunu da özellikle vurguladı o dönemki koruma müdürümüz, ‘Bu açık bir şekilde planlı bir olaydı maalesef’ dedi. Çünkü çubuklu olmayan, orada yaşamayan dışardan getirilmiş insanlar vardı, bağırıyorlardı. Belli yerlere sopalar, taşlar toplanmıştı ama maalesef bağımsız ve tarafsız bir yargı olmadığı için gerçeğin üzerine gidemiyorlar" dedi.
 
‘’Çok ciddi bir suçtur ‘’
 
Lincin girişimin çok ciddi suç olduğunu ifade eden Erkek; ‘’Bu linç girişimi olayında, ki çok ciddi bir suçtur, bir kişi dahi savcı tarafından mahkemeye tutuklanma talebi ile sevk edilmedi. Bugün cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla gazeteciler tutuklanıyor, üniversitelerde, rektörlerini seçemedikleri için demokratik haklarını kullanan üniversite öğrencileri tutuklanıyor. Recep Tayyip Erdoğan da bir siyasi partinin genel başkanı aynı zamanda. Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla insanlar tutuklanırken, Sedef Kabaş da ağır ve haksız bir tutukluluk durumuyla karşı karşıyayken bir linç girişimi davasında, Türkiye’nin ana muhalefet partisinin genel başkanına, milletvekillerine yönelik linç girişimi davasına bir Allah’ın kulu tutuklanmadı. İşte onun için adalet yok diyoruz.” diye sözlerini tamamladı.
 
 
Kılıçdaroğluna Linç Girişimi Nasıl Olmuştu?
 
Çubuk linci, Ankara'nın Çubuk ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğluna 21 Nisan 2019 tarihinde, PKK tarafından katledilen sözleşmeli er Yener Kırıkçı'nın cenazesinde gerçekleştirilen saldırıdır.Saldırının olduğu sıralarda, mazbatasını yeni alan Ekrem İmamoğlu Maltepe’de "İstanbul için Yeni Bir Başlanıç" buluşması organize ediyordu. Törene Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş ile katılmıştı. Törende Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler de bulunuyordu. Taziye sırasında Kılıçdaroğlu yuhalandı. Saldırı "PKK dışarı" sloganının atılmasıyla başladı. Daha sonra bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırıya geçti.Kılıçdaroğlu'nu öfkeli kalabalıktan uzak tutmak adına bir eve aldılar. Hulusi Akar, kalabalığı yatıştırmak için megafonla "Arkadaşlarım, şehidin mekanı cennet olsun. Allah anasına, babasına, silahlı kuvvetlere, sizlere sabır versin. Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi verdiniz. Şimdi sükûnetle Yener'in evine gidiyoruz. Annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere burayı boşaltıyoruz şeklinde uyarı yaptı. Bu sıralarda bir kadın Kılıçdaroğlu'nun tutulduğu ev için "Yakın bu evi!" diye bağırdı. Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı ve CHP genel merkezine götürüldü. Başlangıçta saldırıyı yapanların bu ilçeden olmadığı söylendi fakat bunun doğru olmadığı anlaşıldı. Saldırının beş faili gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu'na yumruğu atanın Osman Sarıgün olduğu belirlendi.
 
 
Sevi Gözay UĞURLU