Geçtiğimiz hafta sonu beklenen yoğun kar yağışı, merkez hariç bir çok ilçede gerçekleşirken, merkezde kar yağışı kısa süreli ve karla karışık yağmur şeklinde olması  sebebiyle yeteri kadar tutmadı.
 
Meteoroloji yoğun kar uyarısını verdiği Çanakkale’de bir çok kurum hazırlıklarını tamamlamıştı. Karla Mücadele planları yapıldı ancak sadece yüksek kesimlerde ve ilçede etkili olan kar merkezde etkisini göstermedi. Yeteri kadar düşük soğukluk olmadığından yoğun bir şekilde  Gece geç saatte yağmaya başlayan kar, yerde tutunmadı. Hızla eriyen karlar donarak cadde ve sokaklarda donmalara neden oldu. Meteoroloji haftanın ortasında Cuma gününü işaret ederek Çanakkale’de yoğun kar yağışı olabileceğini söyledi.
 
Yükseklere Kar Yağdı, Alçakları Sel Aldı
Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Çanakkale'nin de yüksek kesimlerinde etkili oldu. Cuma gecesi başlayan kar yağışı Kaz dağları eteklerinde bulunan Bayramiç, Yenice ve Çan Başta olmak üzere yüksek kesimlerde etkili olmaya başladı. Öğlen saatlerine kadar süren kar yağışı, yüksek kesimleri beyaza bürüdü.   Yenice ve Çan ilçelerinde öğle saatlerine kadar devam etti. Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı bölgede belediye ekipleri küreklerle ve iş makinalarıyla biriken karları temizledi. Karayollarına bağlı ekipler de ilçeler arası ulaşımın aksamaması için tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Çan ilçesine bağlı Küçükpaşa köyünde gençler, kar topu oynayarak soğuk kış gününü eğlenceye çevirdi.Karın etkili olduğu Biga İlçesinde, Biga Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince,  Karaağaç, Kazmalı, Çömlekçi, Paşaçayı, Ramazanlar, Ahmetler, Elmalı, Yeşilköy, Kaynarca, Ilıcabaşı, Sarnıç Obalar, Sarısıvat, Dikmen, Işıkeli, Arabaalan, İlyasalan, Yenimahalle, Camialan köylerinde gün içerisinde kapalı olan yolların trafiğe açılması için çalışmalar gerçekleştirdi.
 
Sevi Gözay UĞURLU