Meteorolojinin günlerdir Çanakkale için yaptığı kar uyarılarının ardından ekipler teyakkuza geçti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kar hazırlıklarına ilişkin çalışmaları sosyal medyadan paylaştı.

Başkan Gökhan araç ve ekipmanların fotoğrafına yer vererek yaptığı paylaşımlarda, “Kentimizde hafta sonu beklenen kar yağışı öncesi Çanakkale Belediyesi olarak gerekli tüm önlemleri almaktayız. Kar yağışı ve buzlanmaya karşı mücadele edecek olan kar küreme ve tuz serpme araçlarımız hizmete hazırlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Meteoroloji Çanakkale’nin doğusunda bugün akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışlarının görüleceğini duyurarak, yarın öğleden sonra ya kadar devam edecek yağışların kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı gibi olumsuzlukları beraberinde getirebileceğinden uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan uyarıda, “Çanakkale’nin doğusunda (Yenice, Çan, Biga ve Bayramiç) beklenen yağışların, 21.01.2022 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.  Kuvvetli kar yağışlarının 22.01.2022 Cumartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Gülçin AKIN