Çanakkale’nin EMS (Elektiriksel Kas Uyarımı) Stüdyosu Letsfit Çanakkale, bugün itibariyle 4. yılını kutluyor. 4 yıl hizmet veren EMS  stüdyosu hakkında bilgi veren Erdem Karpuzoğlu; ‘’Böyle bir hizmeti Çanakkale’de gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Geçirdiğimiz pandemi sürecinde, sağlıklı kalabilmek ve vücut bağışıklığını güçlü tutabilmek için sporun doğru beslenmenin bilinci daha arttı.’’ dedi.
 
Sporu verimli ve hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sağlayan EMS ile spor her geçen gün merak ettiriyor. EMS stüdyosu ile Çanakkale’de hizmet veren Lets Fit Çanakkale işletmeci ve antreörü Erdem Karpuzoğlu sistem ve sporun önemi hakkında bilgiler verdi. Karpuzoğlu; ‘’Çanakkale’nin EMS (Elektiriksel Kas Uyarımı) Stüdyosu Letsfit Çanakkale'de bugün itibari ile 4. yılımızı geride bıraktık. EMS 20 dakika gibi kısa bir süre, vücudumuzdaki tüm ana kasa gruplarını, elektriksel uyarı yardımı ile çalıştırdığı için, geleneksel egzersizler ile ulaşılması çok güç olna, en küçük kasa gruplarını dahi çalıştırarak kısa zamanda çok etkin bir şekilde çalışma sağlıyor. Dünyadaki en gelişmiş spor tekniği EMS ile Lets Fit şubelerinde gelen kişinin ihtiyacına göre, kilo verme sıkaşma kilo alma, kas güçlendirme gibi birebir egzersiz yaptırılarak, kısa zamanda hedeflerine ulaşılması sağlanıyor. Egzersizin yanında vücut analiz ölçümleri ve diyetisyen desteği verilerek hedeflerimize en sağlıklı şekilde ulaşıyoruz. Böyle bir hizmeti Çanakkale’de gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Geçirdiğimiz pandemi sürecinde, sağlıklı  kalabilmek ve vücut bağışıklığını güçlü tutabilmek için sporun doğru beslenmenin bilinci daha arttı. İSO 9O01 Hijyen sertifikasına bağlı, kişiye özel randevulu birebir sistem ile çalıştığımız stüdyomuzda, üyelerimiz gönül rahatlığı ile çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki yıllarda da şuanda olduğu kadar en iyi hizmeti fiiki şartları, sağlayarak Çanakkale'ye hizmet etmeye de devam edeceğiz.’’ diye konuştu.
 
EMS Nedir?
 
EMS, Elektrikli Kas Uyarılmasının kısaltmasıdır. Teknik olarak düşük elektriksel akımlar ile birlikte gerçekleştirilen bir antrenmandır; günlük hayatımızda da vücudumuzun kaslarımızı uyarmak için buna benzer akımlar gönderdiğini bilmek konuyu anlamakta yardımcı olacaktır. EMS fitness sistemi bu doğal etkiyi kullanır, bu sayede daha yoğun ve etkili bir antrenman gerçekleştirilir. EMS (AQ8 System) aracılığıyla üretilen lokalize elektriksel uyarı kombinasyonu ve antrenmanı, bazal metabolizmanın değiştirilmesine neden olarak, kas kütlesinin artmasına, hızlı kilo vermeye, vücudun güçlenmesine, karın kaslarının güçlenmesine ve düz bir duruş oluşturmaya yardımcı olur. EMS ekipmanı, 10 bağımsız kanal vasıtasıyla kasların hemen üzerinde çalışan düşük ve orta frekanslı elektrik sinyalleri iletir. EMS fitness antrenmanları, spor salonlarında, sağlıklı yaşam ve güzellik merkezlerinde olduğu kadar rekabetçi spor, rehabilitasyon ve tıp alanlarında da kullanılmaktadır. Sporcular, güçlerini ve hızlarını arttırmak için eğitimlerine ek olarak EMS kullanırlar. Düşük frekanslı akım stimülasyonunu (EMS) kullanarak antrenman veya terapi yapmanın herhangi bir tehlikesi yoktur.Antrenman sırasında iç elektrik sinyalleri esas hareketi başlatır, EMS ile gönderilen dış sinyaller ile iç sinyaller güçlendirilir, bu sayede gönderilmiş dış sinyaller vücuda yabancı gelmez. 
 
İbrahim Akın KAZANCI