Geçtiğimiz hafta Perşembe günü, ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde basın mensupları ile bir araya gelerek 2021 yılını değerlendiren, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu; ‘’Benim Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Olarak iki tane konforum var. Birisi TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu diğeri ise AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan beyin iş etiği olsun gereği yoksa Jülide Hanım, Muharrem Bey ve Özgür beyle de aramız iyi’’ diyerek bu zamana kadar siyasetle ilgili olarakta, ‘’Benim yakamda siyasi parti rozeti olmadı olmayacak da’’ ifadelerini kullandı.
 
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü, ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde 2021 yılını değerlendiren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu ekonomi ve gündeme dair bir çok konuda soruları yanıtladı. Basına yansıyan konulardan biri olan Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ile ilişkisi ile ilgili sorulan soruya yanıt veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ; “Ben Bülent Turan’ı aradığım zaman telefonum iki defa çalmıyor.  Açamadığı zamanlarda da mesaj atıyor ve geri dönüyor.  Başından beri Vekilimizle dalgalı bir ilişkiye girmedim.  Ben hesabımı 8 bin 400 üyeme veririm.  Bu 8 bin 400 üyenin arasında her partiden isimler var.  Ve benim yakamda siyasi parti rozeti olmadı olmayacak da , Benim Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Olarak iki tane konforum var. Birisi TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu diğeri ise AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan.  Bülent Turan beyin iş etiği olsun  gereği yoksa Jülide Hanım, Muharrem Bey ve Özgür beyle de aramız iyi.  Bizim Bülent Turan beyle  inişli çıkışlı zamanlarımız hiçbir zaman olmadı.  Dediğim gibi konforlarımdan bir tanesi Bülent beydir.  Çanakkale’nin de en büyük şanslarından birisidir.  Bunu çok açık ve net belirleyebilirim. Ben ‘Bülent Turan Konforum’ derken, Bülent Turan’a yağ çekmek peşinde değilim.  Çanakkale Ticaret Sanayi Odası Hiçbir kurumun başındaki seçilmiş kişi ile husumet içerisinde değiliz ” dedi. 
 
Merkezdeki Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ait bina ile ilgili yapılan çalışmaları da değerlendiren Selçuk Semizoğlu; ‘ Binanın yapılış amacı, alt katını sanayi müzesi yapmak.  Üst katını da tam dört dörtlük bir restoran mutfağı yapmıştık ama hiçbir zaman bir restoran gibi çalışmasını istemedik.  Çünkü bizim yöredeki esnafla rekabet yapmamız doru değil.  Birçok arkadaşlarımızın çoğunun işyeri kapandı.  Her şey bir yana tamamen kapatıp açmama sebebimiz bu.  Merkezdeki esnafa rakip olmamak amacı ile açamadık.  Oysa restoran gibi yapmıştık.  Ancak masalar bir birine yakın olur insanlar sıkışır dedik e kafe tarzı haline getirmeyi amaçladık.  Her şeyiyle de hazır.  Burası ile ilgili Tarihi Alan Başkanlığı ve Troya ile ilgili çalışmalarımızı başlattık” dedi.
 
‘’Enflasyonu Tetikleyeceğini Düşünüyorum’’
 
‘’Ama şu anda işverenlerin önündeki şu andaki en büyük sorun belirsizlik. ‘’ diyen Semizoğlu sözlerinin devamında; ‘’Yeni ekonomik programı için geçen ay,  yerinde bulduğumu söylemiştim,  ama dükü mecliste de pansuman tedavisi yapılmasını gerektiğini söylemiştim.  Bu acıyı çekeceksin yani hep beraber çekelim, yani çalışanımızla, işverenimizle memurumuzla hep beraber çekelim,  ama belirsizlik var. Birgün Çin modeli oluyor, bir gün Türk Modeli oluyor ve daha neler neler.  Ben Cumhurbaşkanının ekonomik programı hakkında konuşacak bir bilgiye sahip değilim.  Tabi ki çıkıp her şey açıklansa insanlar ne olduğunu bilse sorular kalmasa. Ama şu anda işverenlerin önündeki şu andaki en büyük sorun belirsizlik.  Asgari Ücret Konusunda da biz hep şunu söylüyorduk, Oda Başkanlarımız başta olmak üzere bir çok üst makama defalarca ilettik.  Aşağı yukarı her ay online olarak oda başkanları ile toplanıyoruz. Asgari ücretin üzerindeki vergi yükü kaldırılmadığı sürece asgari ücreti 10 bin verseniz 2-3 ayda yok olur.     Çalışanlar biz köle halindeyiz diyorlar. Ya ne kölesi, şu anda mümkün mü çalışıp da   SGK’sız çalışan çalıştırmasın. Veya fazla çalıştırması Mümkün değil.  Kahvelerde ortaklar dolaşıyor  işçi şikayetçi olsa da şirkete dava açsam. Ülkede işverenle işçi arasındaki davaların, çalışan lehine sonuçlanma oranı kaç biliyor musunuz? %97. İş var evet gelsin çalışsınlar. Bir de Asgari ücret üzerindeki vergi yükü kalkmadığı sürece ben asgari ücrete yapılacak zammı enflasyonu daha da tetikleyeceğini düşünüyorum” dedi.
 
 
Sevi Gözay UĞURLU