Bu sene de çeşitli etkinlikler ile kutlanan 10 Ocak’ta Çanakkaleli basın çalışanları, Çanakkale Ticaret Borsası’nın İsmetpaşa Mahallesi’ndeki binasında bir araya geldi. Buluşmaya, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Genel Sekreter Sevcan Elver, Meclis Başkan Vekili Aslı Akgül ve gazeteciler katılım sağladı.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, “Mesai mefhumu gözetmeksizin kamuoyunu hızlı ve doğru bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirdiğiniz gibi olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak vatandaşlarımızın da bilgilendirmesini sağlamaktasınız.  Bunun yanında halkla idari birimler arasında bir köprü görevi görerek, toplumsal talepleri dile getirmeye vesile olmaktasınız. Bugüne dek sizleri kamuoyunda yararlılığın artmasını sağlayarak düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundasınız.  Bu vesile ile ilimiz ve Ülkemiz Türkiye’de geçmiş yıllarda kaybettiğimiz gazetecilerimiz başta olmak üzere, basın sektöründe emeği olan, muhabirlik,  gazetecilik, yorumculuk yapan tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Bu sektöre bugün emek veren, omuz veren, gazeteleri ve haberleri masamıza kadar getiren değerli gazeteci dostlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Başkan Yardımcısı Uysal’ın günün anlam ve önemine binaen konuşmasının ardından, pasta kesildi. Kadın basın çalışanları meclis koltuğuna oturarak, gündem hakkında görüşlerini iletti. Gazetecilere hediye sunulmasının ardından etkinlik sona erdi.

Sevi Gözay UĞURLU