Çanakkale’de bir süre önce kurulan ve test aşamaları tamamlanan İzmir karayolu üzerindeki Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS), dün itibariyle ihlal yapanlara ceza kesmeye başladı.

Çanakkale-İzmir karayolunda EDS’ler faaliyete geçti. Kepez beldesi sınırlarında yer alan ve Devlet Hastanesi gidiş-geliş güzergahında yer alan sistem, ortalama hız tespiti yapacak. İzmir istikameti gidiş gelişi ve TOKİ köprülü kavşak çıkışında yer alan 3 adet EDS’de hız sınırlaması otomobil için 70, otobüs kamyon ve kamyonet için ise 50 kilometre olarak belirlendi.

Kepez Belediye Başkanlığı’nın Basın İlan Kurumu (BİK) internet sitesinde yer alan ‘Elektronik Denetleme Sistemleri’ duyuruşundu “İlimizde karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturmak, trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanma riskini azaltmak ile trafik ihlallerinde bulunan sürücüleri tespit etmek amacıyla 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek 16'ıncı maddesi gereğince, ilimiz Kepez Beldesi sorumluluk sahasında bulunan İzmir yolu üzerinde; ‘Çanakkale-İzmir istikameti, İzmir-Çanakkale istikameti ve TOKİ Köprülü Kavşak Çıkışı-Çanakkale’ istikametinde olmak üzere üç noktada Ortalama Hız Tespit Sistemi kurulumu tamamlanmış olup 04.01.2022 tarihinde faaliyete geçecektir” denildi.