Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 15 bin kişiyi işten çıkartıp terörle bağlantılı 45 bin kişi aldığına yönelik sözleri üzerine İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını duyurdu. Soruşturmaya CHP Genel merkezi başta olmak üzere birçok CHP’li başkandan tepki geldi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'da sosyal medya üzerinden Ekrem İmamoğlu'na destek paylaşımı yayınladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP, belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkartıp terörle bağlantılı 45 bin kişi aldı" sözleri üzerine, İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını duyurdu. Bakan Soylu, "Bu konu siyasi değil, bir güvenlik meselesi" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise belediyede çalışan 86 bin personelin yanında olduğunu söyledi, Soylu’yu görevini yerine getirmemekle suçlayarak istifaya çağırdı. Suçlamalara yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu, "2,5 yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB’de 21.500 kişiye istihdam sağladık." dedi. Dün gerçekleşen soruşturma haberi siyasetin en çok konuşulanları arasına girdi. Yapılan durum karşısında birçok CHP’li destek mesajı yayınladı. İmamoğlu'na bir destekte Çanakkaleli CHP’lilerden geldi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı paylaşımda; ‘’Sevgili Ekrem Kardeşim sen ne yalnızsın ne de yalnızca İstanbulluların başkanısın, Duruşun, saygınlığın, kocaman yüreğinle bugün tüm Türkiye'nin evladısın diyerek destek mesajı paylaştı.
 
Başkan Gökhan’ın yanı sıra CHP’nin Çanakkale ağır toplarından, CHP il Genel Meclisi CHP Grup başkanı Güneş Pehlivan; ‘’Bu yıl eylül ayında "Yurt içindeki terörist sayısı 197'ye düştü" diyen İçişleri Bakanlığı, ibb'de 557 teröristin bulunduğunu iddia ediyor. Kendileri, kitleleri, en fanatikleri bile işin aslını astarını biliyor. FETÖ terör örgütüyle ve dahi benzer yapılanmadaki birçok cemaatle kol kola Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarını çökme noktasına getiren, her türlü taraflılık ve hukuksuzluğa rağmen İBB seçimlerini kaybeden iktidarın, "Hak yemem ama hakkımı da kimseye yedirmem" diyebilme cesareti gösterenler üzerinden demokrasiyi hedef alan saldırıları, son çırpınışlarından başka bir şey değildir.’’ paylaşımı yaptı.
 
CHP il Başkanı Metin Ümit Ural ise sosyal medyası üzerinden; ’Bir memlekette namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur’’ ifadelerini paylaştı.
 
İbrahim Akın KAZANCI