Demir’e, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan da “Yaptığı hizmetleri görüyorum, ben sayın başkanın kefili ve vekiliyim” sözleriyle destek verdi.
 
Toplantıda konuşan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Odamızın kuruluşundan bugüne kadar, odamız daha evvel dernek olarak kurulmuştu daha sonra, odaya dönüştürüldü. Oda da veya dernekte bugüne kadar, üyelik yapmış, yöneticilik yapmış, bugüne kadar çalışmış ahirete göç etmiş esnaflarımıza Allah rahmet etsin diliyorum. Evlerinde hasta olan şifa bekleyen, esnaflarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bizleri duraklarında evlerinde, direksiyon başında ilk molada bizleri dinleyen esnaf arkadaşlarımıza da hayırlı günler, hayırlı işler diliyoruz. Hayırlı sağlıklı, bol kazanç diliyoruz evlerinde huzur diliyoruz” dedi.
 
8 Ocak'ta gerçekleşecek oda seçimleri hakkında bilgi veren Demir; ‘’Çok değerli meslektaşlarımım 2022 yılı, seçim yılımız odaların seçim yılı, Ocak, Şubat, mart ayında seçimlerimizi yapmamız gerekiyor. Bizim de odamıza kayıtlı, 900 küsur üyemiz var. 877 tane üyemiz oy kullanabilecek üyemiz. Bunların içinde şartları tutan, her üye arkadaşımız üye olabilir. Bizde sandık vardır seçimlerimiz şeffaftır. Herkes aday olabilir. Bu bir hizmet yarışıdır. Çünkü bakın 2010 yılında Nurettin Başkanım ben aday olmayacağım deyince, biz 4 arkadaş çıktık. 2010 yılından belli başkanlık yapıyoruz. Ben 2010 yılında durakları gezerken, ticari taksilerden başlamıştım. Bakın bir durağa uğramıştım. Orada Adliye takside Alparslan Bey bana şunu demişti. Bana odadan gelmiyor. Bakın ilk işim bu mesaj işini bilgilendirme işini yaptım. Odamıza dergi çıkardık. Çünkü Çanakkale içinde bir tek dergi biz çıkardık, 32 odanın içinden’’ diye ifade etti.
 
‘’Her meslek kolunda şoförlerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade eden Demir; ‘’Çok değerli meslektaşlarım, taksici esnaflarımla belediyede istişare yaparak, bu sorunla pandemiden önce toplantılar yaparak taksici esnafına ne yapabiliriz. Bakın Türkiye’de örnekleri olmayan AVM açılıyor, Esenler büyüyor. Sigorta hastanesini 3’e böldük. Belediye başkanlarımız bize söz verdi bir tek taksi plakası vermeyeceğim demişti. Ne zaman ihtiyaç oldu yine üyelerle başlayarak, kaç tane taksi plakası, çıkaralım diye belediye bize soruyor. İhtiyaca göre liste veriyoruz. Yine servisçi esnaflarımız ile her yıl toplantı yapıyoruz. Yine onlarda da burada toplantı yaptık. 7 tane servis aracı ihtiyacımız var diyoruz. 7 tene çıkarıyor. Bunları sizlerle paylaşarak yaptık. Kamyoncu esnafımızın, kamyoncu garajının durumu içler acısıydı. Ne zaman Hasan Başkan, başkan oldu. Hasan yürüdü, biz destek verdik. Bakın en son kamyon garajı içini asfalt yaptırdık arkadaşlar, çünkü, yağmurda çamurda, bizim orada ambarcı arkadaşlarımız da var. 116 metrelik brandayı, yağmurun çamurun içinden dürmek brandayı bir çiledir. Yani 2010 yılından bu yana, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ekip olarak ekibim ile birlikte, Ocak, 8’, inde yapılacak genel kuruldayım.’’dedi.
 
‘’DEMEK Kİ İYİ ÇALIŞIYORUZ Kİ DERSİMİZİ’’
 
‘’Bakın değerli meslektaşlarım birçok sıkıntılarımız, Bülent Turanla, İlçe kooperatif başkanları ile birlikte, oda başkanları ile birlikte, bu salonda iken Bülent Turan ile de toplantı yaptık. Yine şoför esnafının, sıkıntılarını, Türkiye Millet Meclisinde, Ak partinin 2.numaralı ismi Numan Kurtulmuşa dosya vermiş bir başkanım, Bakın Çanakkale ilinde ve birçok ile de örnek olmuşuz. Türkiye geleninde 866 tane oda var değerli arkadaşlar. 5 bin küsur tane yönetici vardır. 5 bin sürü tanenin içinde yönetici seçilmiş, Ankara'da danışma kurulu üyesi olmuş başkanım demek ki iyi çalışıyoruz ki dersimizi, o genel başkanımız, çünkü biz istişare ile esnaf ile, federasyonumuz ile istişare yapmadan hiçbir şey yapmayız arkadaşlar, çünkü sahada çalışan sizsiniz, kar eden zarar sizsiniz sahada çalışanlarla sizlerle çalışanlarla, yine seçilirsek yine aynı şekilde devam edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.
 
Odaya kayıtlı olan olmayan hiçbir üye ve turcu firmaların şoförlerine ‘’Bize ayrımcılık yapıldı densin, çünkü yapmıyoruz. Yapmayacağım diye söz verdim’’ sözleri ile ayrımcılık yapılmadığını ifade eden Demir; ‘’Bakın servis araçlarının, mesleki yeterlilik belgesi vardı. Bu pandemiden önce de vardı ama, devlet desteği yoktu, şu an devlet desteği var. 800 TL'sini devlet veriyor. 200 TL'sini şey veriyor. Bakın şimdi ben hiçbir zaman ayrım yapmadım. Turcuların şoförleri, bakın odaya üyeliği yok. Mesleki yeterlilik belgesi alacak, aynı üyelerime nasıl işlem yapıyorsam, odada onların turcularının, şoförlerinin de aynı işlem yapıyoruz. Bakın eğer 1 tanesi söylesin, bize ayrımcılık yapıldı densin, çünkü yapmıyoruz. Yapmayacağım diye söz verdim. Bakın servis ablaları ile ilgili, ilkokul mezunları servis ablalığı yapamıyordu. Bunları mecliste sayın birlik başkanımız ile birlikte milletvekillerine her tarafa illettik bakın o konuda çözüldü’’ dedi.
 
Akaryakıt zamlarının yoğun olarak yaşandığı pandemi sürecinde de servis şoförleri için ne yaptıklarını ifade eden Demir; ‘’Çok değerli meslektaşlarım, akaryakıt zamları ile ilgili, bakın biz belge ile konuşuyoruz. Akaryakıt zamları başlar başlamaz. Hemen Milli Eğitim Müdürlüğüne, Millî Eğitim Bakanlığına dilekçemizi verdik. Yani akaryakıt farkı ödensin diye yani laf ile değil dilekçe ile belge ile konuşuyorum bunları, bizim görevimiz federasyon başkanımız ile en son Bendemi Bey ile birlikte, Millî Eğitim Bakanlığına çıktık, bu akaryakıt ücretlerinden doğan şeyler için’’ şeklinde konuştu.
 
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Mehmet Ali Demir ardından konuşan Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan Yapığı hizmetleri görüyorum, ben sayın başkanın kefili ve vekiliyim.’’ diyerek seçimlerde Mehmet Ali Demir’e destek açıklaması yaptı. Özcan; ‘’Çanakkale Şoför odamıza kayıtlı değerli çok değerli şoför arkadaşlarımız, Taksici, minibüsçü, kamyoncu, ilk önce ben Çanakkale Esnaf Odaları Başkanı olarak, şoförler odasının 2016 yılından itibaren üyesiyim, Ticari taksi işletmeciliği yapıyorum. En sonda yine servis aracım var. Servis aracı işletmemden de dolayı üyesiyim. Çanakkale Esnaf Odları Birliği, Şoförler odası birliği ile aynı bina içerisinde, biz gün içerisinde istisna olmasın, görüşmediğimiz 2 gün yok sayım başkan ile, sayın başkan benim yönetim kurulu üyem, yaptığımız her şeyin istişaresini yapıyoruz. Çok şeyler söylememe gerek yok, yemin ederek söylüyorum. Türkiye'de örneği olmayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi dahil, Federasyonu dahil kamyoncunun, ticari taksi taksimetresinden tutun, servis ablaların olayından tutun, çalmadık kapı bırakmadık. Kendi burada, raporları hazırlayarak ve diğer odaları da örgütleyerek herkes bunu kendi ilinde yapsın dedik. Ben net açık bir şey söylüyorum. Yapığı hizmetleri görüyorum. Bu işin içinde beraberiz. Ben sayın başkanın kefili ve vekiliyim, saygılar sunuyorum’’ şeklinde konuştu.  
 
İbrahim Akın KAZANCI