Geçtiğimiz Hafta sonu Kayseri'de bir otelde düzenlenen "Belediye Başkanları Çalıştayı"nda bir araya gelen CHP’li belediye başkanları, belediyecilik faaliyetlerini gündemlerine aldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çardak Belediye Başkanı Erdal Doğan, Kavakköy Belediye Başkanı Necati kopça da katıldığı toplantıya ilişkin sosyal medya paylaşımları yapan Çanakkaleli başkanlar toplantı değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı.  
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; ‘’Çanakkaleli Başkanlar CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı için Kayseri'de derdimiz derin yoksullukla, kapıya dayanan kara kışla mücadele eden halkımıza uzatacağımız dayanışma eli. CHP'li Belediye Başkanları olarak gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmaları kapsamında farklı coğrafyalardan bir araya geldiğimiz il belediye başkanlarımızla kentlerimize daha iyi hizmet verebilmek adına bilgi alışverişinde bulunduk. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Kayseri’de gerçekleşen Belediye Başkanları Çalıştayımız sona erdi. Bizler için verimli geçen çalıştaya emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.
 
Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun; ‘’Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Kayseri'de gerçekleşen CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'nda yerimizi aldık. Ülkemizin geleceğine yön verecek, karanlığa ışık tutacak çalışmaları ve projeleri konuşuyoruz. Yaşanabilir bir Türkiye yaratmak için fikir alışverişi yapıyoruz.’’
 
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz; ‘’Belediye Başkanları ile birlikte Kayseri'de düzenlenen çalıştayda yerimizi aldık. CHP belediyelerinin başarılı hizmetlerini artırmak ve vatandaşın sorunlarına çözüm bulmayı amaçlayan çalıştayda, halkımıza hizmet anlayışı doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz projelerimizi sunduk.’’
 
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram; ‘’ Genel Başkanımız önderliğinde Türkiye’nin çalışkan Belediye Başkanları toplantımız Kayseri’de devam ediyor. Geliyor gelmekte olan.
 
Kepez Belediye Başkan Birol Arslan; ‘’Tıkır tıkır çalışan CHP’li Belediye Başkanları Çalıştayı için Kayseri’deyim. Çalışmalarımızı değerlendiriyoruz ve Ülkemiz sorunlarını, çözümlerini birlikte ortak akıl ile, iş birliği ile aşacağız’’
 
Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci; ‘’Kayseri belediye başkanları çalıştayına katıldım, çok güzel ve başarılı geçiyor’’ paylaşımlarını yaptı.
 
Belediye Başkanları gerçekleştirdikleri toplantılar ardından Kayseri’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Belediye Başkanları Çalıştayı için Kayseri’de bulunan kent belediye başkanları arasında; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da aralarında olduğu CHP’li il ve ilçe belediye başkanları ile parti yöneticileri uzun ve kademeli toplantılar ile bilgi alışverişinde bulundular.
  Kayseri'de gerçekleşen Belediye Başkanları Çalıştayı'nda konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımız yardımlarını yaparken o partili bu partili diye ayırmıyor. Devletin kaynaklarının büyük kısmının bir avuç insana aktarıldığını biliyoruz. Adeta 84 milyon insan bir avuç için çalışıyor. Özet olarak 5’li çete için çalışıyor" derken, Ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Türk lirasını erittiler, milli paramız. Milliyetçi arıyorsanız gelin kardeşim, CHP çatısı altında tamamının milliyetçi olduğunu göreceksiniz. Parayı pul edeceksin, doları kontrol edemeyeceksin, borç üzerine borç alacaksın, sonra 'Ben milliyetçiyim' diye gezeceksin. Böyle milliyetçilik olmaz" diyerek iktidarı eleştirdi.
 
Belediye Başkanlarına, “Daha güzel bir geleceğe toplumu hazırlamak bizim görevimizdir’’ diyerek seslenen Kemal Kılıçdaroğlu; ‘’Her bir belediye başkanımız tüm engellemelere rağmen başarılı bir performans sergiliyor. Çözümsüzlüğün olmadığını, çözümün olduğunu görüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman bir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilmedi. Yapmamız gereken geniş bir kucaklaşmayı, geniş bir helalleşmeyi hayata geçirmektir. Daha güzel bir geleceğe toplumu hazırlamak bizim görevimizdir. Belediye başkanlarımız bu engellerin yasa dışı olduğunu biliyorlar. Ama çok güzel bir şey yapıyorlar, şikâyet etmeden devam ediyorlar. Şikâyet etmiyoruz, engeli aşmasını biliyoruz ve kararlıyız. O zaman bulunduğunuz bölgede insanlara umut veriyorsunuz’’ ifadelerini kullandı.
 
İbrahim Akın KAZANCI