Toplantıda konuşan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan; ‘’Önce Türkiye, önce ülkemiz sonra biz. Türkiye varsa bizim sendikacılığımızın bir anlamı var. Türkiye varsa ondan sonra gelen diğer şeylerin bir anlamı var. Türk Eğitim Sen’ liler, Türkiye Kamu Sen’liler, Türkiye sevdalıları önce Türkiye diyor.’’ ifadelerini kullandı.
 
Türk Eğitim – Sen Çanakkale Şubesi tarafından geçtiğimiz günlerde Kolin Otelde İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıya, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Kamu-Sen Çanakkale İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş ve sendika üyesi emekli öğretmenler ve sendika üyeleri katılım sağladı.
 
‘’7 YILLIK BİR ZAMAN DİLİMİNDE ÜYE SAYISINI YÜZDE YÜZ ARTTIRMIŞTIR’’
 
 İstişare toplantısının ilk konuşmasını yaparak çalışmalarını ve görevdeki başarılı süreçleri hakkında bilgi veren Kamu-Sen Çanakkale İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş; “2013 yılı Kasım ayında göreve başladığımızda söyle bir söz almıştık. Tüm arkadaşlarımız ile birlikte aldığımız karar. Gitmediğimiz yer bizim değildir ve her cana dokunmamız gerekiyordu. 2013 yılı kasım ayında aldığımız yönetim ile 4-5 ay gibi kısa bir zamanda sendikamıza 337 üye yaparak 21 kişi üye fazlası ile 2014’te Türk Eğitim Sen Çanakkale şubesi olarak yetkiyi almıştık. Ancak 2014 yılından sonraki yıllarda garabet bir yönetimle tüm okul müdür ve müdür yardımcıları görevden alındıktan sonra Türk Eğitim-Sen Çanakkale şubesi olarak yetkiyi kaybettik. Ancak yılmadan, yıkılmadan mücadelemizden asla vazgeçmeden çalışmaya devam ettik. Bu bir ekip işidir ruh işidir. Nihayetinde 2021 yılında 123 kişi ile Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesi olarak tekrar yetkiyi aldık. Allah'ımıza hamd olsun, şükürler olsun. 2013 yılında 1.310 üye ile aldığımız Türk Eğitim-Sen Çanakkale şubesinde şu anada 2 bin 450 üyemiz var. Bunun anlamı Türk-Eğitim Sen Çanakkale şubesi 7 yıllık bir zaman diliminde üye sayısını yüzde yüz arttırmıştır. 2021 yılında yetki alma mücadelemizde takdire şayan bir çalışma yapan yenice ilçe yönetimimizi tekrar yürekten tebrik ediyorum. Biliyorsunuz yenice Çanakkale’ ye en uzak olan ilçemiz.2020 mutabakatında yenicede 61 üyemiz var. Sendikamızın yenice yönetimi bu arada yenicede genç bir yönetimimiz var. Yenicede Türk Eğitim Sen üye sayısını 126 ‘ya çıkararak yetki alıyor. Bu durum aslında Türk-Eğitim Sen’ın Çanakkale’ de yetki almasına vesile olmuştur. Yenice yönetimimizi tekrar tebrik ediyorum. Emekli olan sendika üyelerimize de sesleniyorum. Siz emekli oldunuz ama bizden ayrılmayacaksınız.  Biz bir aileyiz ve her zaman iyi günde de kötü günde de birlikteyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
‘’BİZİM FARKIMIZ BİZİM ADIMIZIN ÖNÜNDE MİLLİ SIFATI VAR’’
 
Resul Demirbaş’ın konuşmasının ardından konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, '‘’sendikamızın tüzüğünün amaçları kısmında dile getirilen ilkelere değerlere bakarsanız orada Anayasamızın ilk dört maddesini görürsünüz.’’ diyerek Anayasa ve milli yapı ile uyumlu sendikal faaliyetler yaptıklarının altını çizdiği konuşmasında;  “Türk Eğitim Sen, Türkiye Kamu Sen  Şu an Türk Memur sendikalarının Amiral gemileridir, Adam gibi Sendikacılığın adresi, yol başı, kutup yıldızıdır. Bugün ülkemizde eninim ki tüm kamu çalışanlarının üyemiz olsun olmasın, hatta bizi sevmeyenler bile evet sendikacılık burada, doğru sendikacılık burada, adam gibi sendikacılık burada yapılıyor diyorlar. Bundan gurur duyuyoruz. Türk Eğitim Sen, Türk Kamu Sen sadece bir sendika değil, aynı zamanda bir sivil topluk kuruluşudur. Ülkemizde binlerde sivil toplum kuruluşu var. Peki bizim farkımız ne? Bizim farkımız bizim adımızın önünde milli sıfatı var. Sendikamızın tüzüğünün amaçları kısmında dile getirilen ilkelere değerlere bakarsanız orada Anayasamızın ilk dört maddesini görürsünüz. Anayasamızın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif edilemez maddeleri Türk eğitimsen tüzüğünde ve Türk Kamu Sen ‘e bağlı tüm sendikaların tüzüğünde Anayasamızın ilk dört maddesi var. Ne görürsünüz orda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ülkesi ve Milleti ile Bölünmez Bütünlüğünü görürsünüz. Ne görürsünüz orada Türkiye’yi görürsünüz, Atatürk ilke ve inkılaplarını görürsünüz. Demokratik, sosyal, laik, Hukuk devletine sadakati görürüsünüz. İstiklal Marşımızı görürsünüz. Eğitim dilinin Türkçe olduğunu görürsünüz. Türkiye  Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile olan herkesin Türk göründüğünü görürsünüz. İşte bizi farklı kılan bu arkadaşlar. Türk Eğitim Sen’i, Türk Kamu Sen’i mili bir sivil toplum kuruluşu olarak farkı bunlardır.” diye konuştu.  
 
‘’TÜRKİYE SEVDAMIZ, EKMEK İÇİN KAVGAMIZ”
 
 ‘’Türkiye Kamu Sen’liler, milletinin, ülkenin, memleketin, devletin bir ihtiyacı olduğunda sağına soluna bakmadan biz varış diye ortaya atılan Türkiye sevdalılarıdır’’ diyerek konuşmasını sürdüren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Biz Türkiye sevdalısıyız.  1992’de kuruldu sendikalarımız. 1992’de bu teşkilatlar sendikalarımızı kuran büyüklerimizden Allah razı olsun. O dönemde sendikalarımızı kuran büyüklerimiz bir sloganla bize emanet ettikleri misyonumuzu o kadar güzel tarih ettiler ki. Nedir o slogan? “Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız” biz ekmek kavgamızın önüne Türkiye sevdamızı koymuşuz. Önce Türkiye. Önce ülkemiz sonra biz. Türkiye varsa bizim sendikacılığımızın bir anlamı var. Türkiye varsa ondan sonra gelen diğer şeylerin bir anlamı var. Türk Eğitim- Sen’liler, Türkiye Kamu- Sen’liler, Türkiye sevdalıları önce Türkiye diyor. Şu an burada bulunanlar erdemli insanlar. Erdemli insan kimdir? Hayatını kendinden başkaları ve değerleri için yaşayanlardır. Bu nedenle burada bulunanlar erdem insanlardır. Türk Eğitim -Sen’ liler, Türkiye Kamu Sen’ liler, milletinin, ülkenin, memleketin, devletin bir ihtiyacı olduğunda sağına soluna bakmadan biz varış diye ortaya atılan Türkiye sevdalılarıdır.  Bu nedenle milletimizin güvesine, sevgisine sahibiz. Bu bizim için büyük bir gururdur. Çanakkale teşkilatımıza özellikle teşekkür ediyorum. Kamu-Sen Çanakkale İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş önderliğinde yönetim kurulumuza, ilçe teşkilatlarımıza, kadın komisyonlarımıza, işyeri temsilcilerimize, Çanakkale’ de teşkilatımıza emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çanakkale kurtuluşun Başkenti.  1915’te kurtuluş burada başlamış. O zaman düşmandan kurtulduk. Ama Allah'ın izni ile Çanakkale’ de yeni bir kurtuluşa siftah yapacağız. Sendikal görünümlü yapının, yıllardır kamu çalışanlarını esaret altına almış olan, baskı altına almış olan, Kamu Çalışanlarının kendisine vermiş olduğu gücü hakkıyla temsil etmekten yoksun olan bir yapıdan kamu çalışanlarının kurtuluşunun başlangıcı Çanakkale’den olacak. Çanakkale’ de Resul Başkanım siftah yaptı ve Çanakkale’ ye yetki bayrağını dikti. Şimdi biz buradan devam edeceğiz şu an bir olan yetkimiz 2,3,4 ve daha fazlası olacak. Allah'ın izni ile çok uzak olmayan bir gelecekte hem hizmet kolunuzda hem de diğer kollarda yetki alacağız ve o temsil makamına hak ettiğimiz gibi oturacağız.” şeklinde konuşmasını tamamladı.
 
Sevi Gözay UĞURLU