Muharrem Erkek; ‘’ Türkiye'nin tüm demokratları birleşecek, hukukun üstünlüğüne demokrasiye inanan milyonlar birleşecek ve göreceksiniz, Asıl demokrasi ittifakını seçmen sandıkta yapacak ve bu cumhur ittifakına ve Erdoğan’a tasdiknamesini verecek ve Türkiye rahat bir nefes alacak’’ dedi.
 
Geçtiğimiz hafta sonu katıldığı bir televizyon programında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, siyasetin gündeminde yer alan bütçe görüşmelerindeki tartışmaları, ekonomik gelişmeleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki olası tahminine kadar birçok başlıkta değerlendirmeler yaptı.  TBMM kavgalar üzerine tartışmalar değinen Muharrem Erkek; ‘’Tabii genel başkanımızda, milletvekili arkadaşlarımızda, gerçekleri dile getiriyorlar meclis kürsüsünden ve gerçekler çok acı, Bir memlekete düşünün memlekette, kurlar dövizde yüksek faizde yüksek, enflasyonda yüksek işsizlikte yüksek, Herhalde dünyada bir örneği yok bu ne demek, bu sefalet demek bir sefalete sürüklendi bu memleket, sizde söylediniz büyük ustalık dönemi filan bu da bir yalandı, ama diyelim ki doğru ustada iflas etti’’
 
‘’MİLYONLARCA, AİLE AÇLIK SINIRINDA YAŞIYOR’’
 
Ekonominin geldiği darboğaza değinen Muharrem Erkek; ‘’Bir örnek vereyim 2010, yakın tarih bunlar 10 yıl önce, 2010 yılında 1 Bulgar Levası 1 Liraydı, doları bıraktık, komşumuz Yunanistan, yıllarda Doğu bloğunda yer almış sosyalist bloğunda yer almış, Asgari Ücret Bulgaristan'da 133 Dolar, bizde 402 Dolar, 402 dolar, Bizde 432 dolar bugün 1 leva 8 TL’ye dayandı. Asgari Ücret 75 Dolara çıktı, Bulgaristan'da, bizde 200 dolara indi. Bu ne demek milyonlarca, aile açlık sınırında yaşıyor. Kaybolan yıllar demek, kaybolan nesil demek 1 nesil kayboldu. Kaybolan gençlerin hayalleri hedefleri,’’ şeklinde konuştu.
 
‘’SEÇMEN SANDIKTA ERDOĞAN’A TASDİKNAMESİNİ VERECEK’’
 
Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı ve Adayının kaybedeceğini ifade eden Muharrem Erkek; ‘’Demokrasinin temel ilkeleri ortaya, Sosyal demokrat olabilirsiniz, muhafazakâr demokrat olabilirsiniz, Milliyetçi demokrat liberal demokrat olabilirsiniz. Burada sihirli kelime demokrat, Türkiye'nin tüm demokratları birleşecek, hukukun üstünlüğüne demokrasiye inanan milyonlar birleşecek ve göreceksiniz, Asıl demokrasi ittifakını seçmen sandıkta yapacak ve bu cumhur ittifakına ve Erdoğan’a tasdiknamesini verecek ve Türkiye rahat bir nefes alacak’’ şeklinde ifade etti.
 
İbrahim Akın KAZANCI