Çanakkale'nin CHP’li belediye başkanları, İstanbul Florya’da, İBB ve iştiraklerinin üst yönetimi ile birlikte, iki kent arasında, ortak yapılabilecek çalışmaları görüştüler. Toplantıya CHP’nin Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere diğer CHP’li ilçe ve belde belediye başkanları ve Çanakkale CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural da katıldı. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Bozcaada Belediye başkanı Hakan Can Yılmaz, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özaçar, Kücükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan’ın katıldığı toplantıda, İBB ve iştiraklerinin bilgi, beceri ve deneyimlerinin paylaşıldığı buluşmada, birlikte üretilebilecek projelerin yanı sıra güç birliği yapmak ve çeşitli konularda ortaklaşmak üzere istişareler gerçekleştirildi. Buluşma sonunda Başkan Gökhan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibine konukseverlikleri için teşekkürlerini iletti. Görüşmelerin ardından Çanakkaleli başkanlar akşam yemeğini, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte yaptılar. Ziyarete ilişkin Çanakkaleli Başkanlardan bazıları sosyal medyada İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte yer aldığı fotoğrafları paylaşarak düşüncelerini aktardılar.
 
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural buluşmaya ilişkin şunları ifade etti; ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği kapsamında, proje geliştirme, dayanışma ve ortaklaşma için Çanakkale’mizin başarılı Belediye Başkanlarımız ile birlikte İşbirliği Çalıştayı için İstanbul’daydık.Kültür ve Spor, Tarım Park ve Bahçeler, Çevre ve Enerji, Teknoloji, Şehircilik ve Altyapı konularında fikir alışverişinde bulunduk.Sonraki etabı ortaklaşmak ve ortak proje gerçekleştirmek etabı olacak.İBB ‘nin Tüm Daire Başkanlarımıza, Gn Müdürlerimize ve dayanışmanın mimarı, PM Üyemiz Sn. Gökhan Günaydın’a, Danışmanlarımıza emeği geçen tüm İBB personeline ve katılımları için Çanakkale İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ederim.''
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; ‘’İBB ve iştiraklerinin üst yönetimi ile gün boyunca, çeşitli konularda ortaklaşmak üzere verimli çalışmalar yürüttük. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, kıymetli zamanlarını ve bilgilerini paylaşan tüm ekibe konukseverlikleri için teşekkür ederim’’ dedi.
 
Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ‘’İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Çanakkale'nin CHP'li belediye başkanları olarak katıldık. Tarım, teknoloji, kültür, sanat, şehir ve alt yapı gibi birçok konuda, İBB ve iştiraklerinin bilgi, beceri ve deneyimlerini paylaşması amacıyla düzenlenen toplantı, birlikte projeler üretmek ve güç birliği yapmak adına büyük bir adım olacak’’ ifadelerini kullandı.
 
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan; ‘’Bugün İstanbul programım çerçevesinde değerli kardeşim Avcılar Belediye Başkanımız Sayın Turan Hançerli'yi makamında ziyaret ettim. Ardından Çanakkale’nin CHP’li Belediye Başkanları olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun misafiri olduk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin; bilgi ve deneyimlerini paylaşması amacıyla yapılan toplantı sonrasında akşam yemeğinde bir araya geldik’’ şeklinde açıklamada bulundu.
 
Sevi Gözay UĞURLU