Çanakkale’nin CHP’li belediye başkanları, il başkanlığının düzenlediği program kapsamında Eceabat ilçesine giderek temaslarda bulundu. Esnaflar bir araya gelen başkanlar hal hatır sordu, dert dinledi.

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve CHP İlçe Başkanı Metin Övün'ün organize ettiği program dahilinde ilk olarak İYİ Partili Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli makamında ziyaret edildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan ve Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça'nın yer aldığı ziyarette Çanakkale ve ülke gündemine dair konular görüşüldü.

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Eceabat programına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Çanakkale’mizin başarılı Belediye Başkanları ile Eceabat İlçemizde halkımız ve esnafımız ile bir araya geldik. Muhtarlarımızla buluşup sorunlarını dinledik, ekonomik sıkıntılar içinde olan Halkımız ve esnafımızın beklentisi çok net bir şekilde erken seçim ve savrulan Ülkemizin geleceğinin değişim olduğu gerçeği” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan buluşmaya dair açıklamasında, “CHP İl Başkanlığımızca düzenlenen programla bugün de Eceabat ilçemizdeyiz. Örgüt yöneticilerimiz ve CHP'li Belediye Başkanlarımızla birlikte İttifak Ortağımız İYİ Partili Belediye Başkanımız Saim Zileli'ye gösterdiği konukseverlik için çok teşekkür ederiz. Eceabat örgütümüzün ev sahipliğinde; esnaflarla, halkla, ülke gündemi üzerine görüş alışverişinde bulunduk. Hal hatır sormaya çekindiğimiz günlerden geçiyoruz, herkesin ortak derdi her gün ağırlaşan yaşam koşulları, herkesin dilinde bu böyle gitmez sözü” ifadelerini kullandı.
Sevi Gözay UĞURLU