Akademik Kurul Toplantısı’na; ÇOMÜ Prof. Dr. Sedat Murat, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Mehmet İsmail ile Prof. Dr. Recep Duran katılım sağladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Tarhan, fakültenin şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmaları değerlendirerek, gelecekte atılacak olan adımları anlattı.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Murat, “Fen Edebiyat Fakültesi, tüm bölümleri ile en fazla çalışma yapan fakültelerimizden biri. Türkiye’de 250 üniversitenin 15-20 tanesinden daha fazla öğrenciye sahip olan bir fakülte. Her üniversitenin olduğu gibi bizim de kurumsal hedeflerimiz var. Bu hedeflere ne kadar çok yaklaşılırsa hocalarımızda hedeflerinde o kadar çok yaklaşıyorlar. Ama bütün iş, bireysel düzeyde yapılan çalışmalara dayanıyor. Benim en fazla üzerinde durduğum üç alan var: Birincisi, öğrenci eğitimi; İkincisi, hocaların çalışmaları; Üçüncüsü de, hem hocaların hem de öğrencilerin birlikte yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri... Bu üç başlığa çok önem veriyorum. Öğrenciler bizim her şeyimiz. Öğrencilerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğimizi o kadar garanti altına almış oluruz. Bizim görevimiz, yetiştirdiğimiz öğrencileri donanımları ile ülkeye faydalı olmalarını sağlamak” dedi.
 
Plaket töreni öncesi konuşma yapan Prof. Dr. İsmail, “Çanakkale ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi benim kaderimdi. Neden böyle diyorum? Daha Çanakkale’ye gelmeden önce, Azerbaycan’da Çanakkale için bir şiir yazmıştım. Kader beni Türkiye’ye getirdi ve ben gözümü açtığımda ben kendimi Çanakkale Boğazı’na bakarken buldum. Çanakkale benim kaderim oldu. Ben ömrümün en anlamlı 25 senesini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin duvarları arasında geçirdim ve bununla da gurur duyuyorum. Azerbaycan ve Türkiye birdir. Karabağ savaşında Azerbaycan’a nasıl yardımcı olduğunu herkes biliyor. Çanakkale ruhu, hala devam ediyor ve edecek. Benim öğrencilerden isteğim, Çanakkale ruhunu ayakta tutsunlar” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Murat, emekliliğe ayrılacak olan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İsmail ve ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Duran’a tüm çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.
 
Sevi Gözay UĞURLU