İzmir’de düğün için fotoğraf ve video hizmeti veren ekipler, yeni evlenecek çiftlerin bu özel dönemlerini en güzel haliyle hatırlamaları için hizmet veriyor. Şehirde fotoğraf çektirebileceğiniz çok sayıda firma var. Şehirdeki en deneyimli firmaları https://dugun.com üzerinde bulabilir, firmaları size uygun özelliklere göre inceleyebilirsiniz. Bu firmaların genel özelliklerine de hemen değinelim:

Şehirdeki firmalardan iç ya da dış mekan çekimi hizmeti alabilirsiniz. Bu ekipler dış çekim ve stüdyo fotoğrafçılığı yapıyor. Özellikle dış çekim, İzmir gibi doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir fon oluşturduğu için oldukça popüler.  çiftler tarafından daha çok tercih ediliyor. Şehrin yeşil bölgelerinde ve deniz kenarı gibi noktalarında çekim yaptıran birçok çiftle karşılaşabiliyorsunuz.

İzmirli fotoğrafçılar, çiftlere özel düğün paketleri hazırlıyor. Genellikle bu paketlerin içerisinde dış çekim, düğün albümü, iki adet aile albümü ve tablo hizmetleri bulunuyor. Talepler doğrultusunda paketlere ekleme çıkarma yapabiliyor. Bazı firmalar standart paketlerine save the date veya düğün klibi gibi farklı çekimleri de dahil edebiliyor.
İzmir’deki fotoğrafçılar, çiftlerin tarzını yansıtan bir çekim yapabilmek için öncelikle onlarla bir araya geliyor ve onları tanımaya çalışıyor. Nasıl bir albüm oluşturmak istediğinizi, çekimin nerede olmasını talep ettiğinizi ve diğer detayları paylaşıyorsunuz. Onlar da sizi istekleriniz doğrultusunda yönlendiriyorlar. Sonrasında belirlenen günde çekimleriniz yapılıyor. Çekim bittikten sonra da ortalama 4 hafta içerisinde tüm fotoğraflarınızın dijital halini ve albümlerinizi teslim ediyorlar.
İzmir’deki fotoğrafçıların düğün dışında nişan töreni, kına gecesi, bekarlığa veda partisi gibi özel etkinlikler için çekim yaptıklarını da belirtmeden geçmeyelim. Hatta dilerseniz organizasyon mekanına çağırarak, orada da çekim yapmalarını talep edebiliyorsunuz.

İzmir’deki Fotoğrafçılara Neler Sormalısınız?
Firmalarla görüşürken soracağınız kritik sorular, size en yakın firmayı bulmanızı kolaylaştırır. Aramanıza gerek yok, biz şimdi sayacağız: Firmalara ilk olarak çekim türlerini sormalısınız. Düğün hikayesi, düğün belgeseli, düğün klibi, save the date gibi çekim türlerinden hangilerini yapıyorlar, öğrenmenizde fayda var.
Çekimlerin ne kadar süreceğini baştan belirlemeniz, düğün ya da çekim günü firmayla bir sorun yaşamanızın önüne geçer. Böylece siz de firma ekibi de çekim gününü sağlıklı bir şekilde planlayabilir. Tabii çekim yapılacak mekanı da öneden belirlemelisiniz. Seçtiğiniz mekanda daha önce çekim yapmış bir firma, sizin için daha uygun olabilir. Mekanı sizin seçip seçemediğinizi de firma ile görüşmeyi unutmayın.
Görüştüğünüz firmalara, çekimleri kaç kişilik bir ekiple gerçekleştireceklerini de sormalısınız. Ayrıca yanarında getirecekleri ekipmanı ve yedek fotoğraf makinesi olup olmadığını da firmalardan öğrenmelisiniz. Tüm bunların yanı sıra firmaların konsept çekimler yapıp yapmadıklarını ve konsept ile aksesuar önerisinde bulunup bulunmadıklarını öğrenmeniz de çekimlerde işinizi kolaylaştıracaktır.
Çekimler tamamlansa da iş bununla bitmiyor. Kayıtların nasıl teslim edileceğini ve ödeme koşullarını da konuşmayı unutmayın. Kaç adet fotoğrafı ne zaman teslim edecekler Fotoğrafları dijital ortamda mı yoksa tab ettirerek mi teslim ediyorlar?  Albüm ve baskı kaliteleri nasıl? Ödeme seçenekleri neler? Kredi kartı ile veya taksitli ödeme seçeneği sunuyor musunuz? Fiyata albüm de dahil mi? Bu gibi sorular da sorulacaklar listenizde mutlaka olsun.

İzmir’de Bütçenize Uygun Ekibi Bulmanın İpuçları
İzmir düğün fotoğrafçılarının fiyatlarını belirleyen konuların başında çekim süresi geliyor. 2 saat süren standart çekimler ile 4-5 saat veya tüm gün süren çekimler arasında bariz bir fiyat farkı bulunuyor. Firmaların sunduğu en uygun fiyatlı paketlere genelde 2 saatlik çekimler dahil ediliyor.
İstediğiniz çekim türü de fiyatların belirlenmesinde büyük rol oynuyor. Mesela düğün hikayesi, save the date gibi talepleriniz olursa bunlar için ayrı bir fiyat alıyorsunuz. Ayrıca fotoğrafçılar bazı dönemlerde kampanya dahilinde çiftlere sosyal medya videosu gibi hizmetleri hediye edebiliyor. Bu tarz kampanyalar için firma sayfalarını takip etmenizde fayda var.
İzmir’de dış çekim fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör de kullanılan ekipmanlar! Örneğin; bazı firmalar drone ile çekimi standart paketleri içerisinde tutarken, bazı fotoğrafçılar bu hizmet için ekstra ücret talep ediyor. Bu nedenle ekstra ekipman kullanımı talepleriniz için firmalarla önceden görüşmenizde fayda var.
Eğer size özel bir konsept oluşturmalarını ve hikaye tadında çekimler yapmalarını isterseniz, fotoğrafçıların önceden hazırlanması gerektiğini, bu çekimlerde aksesuar kullanımının arttığını da belirtelim. Tabii, aynı oranda fiyatlar da yükseliyor.
Fotoğrafçıların, gelin damat fotoğraf çekimi dedikleri dış mekan çekimleri şehir içinde yapılabildiği gibi şehir dışında hatta yurt dışında da gerçekleştiriliyor. Düğün dış çekim fiyatlarında çekimin yapılacağı konum da fiyatları etkiliyor. Eğer anlaştığınız İzmir fotoğrafçısının sizinle beraber şehir dışına gelip, orada çekim yapmasını isterseniz o zaman da fiyatlandırma türünün değiştiğini söylememizde fayda var. Çünkü fotoğrafçılar bu durumda ulaşım ve konaklama ücretlerini ekstra olarak talep edebiliyorlar. Bazı ekipler ise fotoğraf ücretlerini artırmakla yetiniyor .Şehir içinde yapılan çekimlerin maliyeti, şehir dışı ve yurt dışına göre daha uygun oluyor.
Firmaların, yıllar içinde kazanılan tecrübesi ve yoğun talep olması, bu firmanın marka değerini yükseltiyor. Marka değeri yüksek firmaların fiyatlarının da aynı oranda arttığını da söylemeden geçmeyelim.
İzmir’de düğün fotoğrafı çektirmek isteyen çiftlerin işine yarayacak ipuçlarını paylaştık. Siz de https://dugun.com/dugun-fotografcilari/izmir sayfasından şehirdeki düğün fotoğrafçılarına ulaşabilir, firmaları size uygun özelliklere göre filtreleyerek listeleyebilirsiniz. İlginizi çeken firmalarla iletişime geçerek, talep ettiğiniz hizmetlerle ilgili fiyat teklifi alabileceğinizi de unutmayın!