Kış mevsimine yaklaşırken Çanakkale’nin en uğrak yerlerinden Cuma Pazarı’nın mandalina ve portakallar tezgahlarda yerini aldı. Pazar esnafı kışın en çok tüketilen bu meyvelerin bu sene fiyatlarının geçtiğimiz seneye oranla çok yükseldiğini belirtti.
 
Cuma Pazarı’nda bu hafta kış mevsiminin en çok tüketilen sebze ve meyveleri satışa sunulmaya başladı. Turuncu renginin kaplandığı pazarda mandalina, portakal ve greyfurt geçtiğimiz seneden daha yüksek fiyatlarda tezgahlara çıktı. Vatandaşların yüksek fiyatlar nedeniyle daha az miktarlarda alımlar yaptıklarını söyleyen esnaflar, her şeyde olduğu gibi meyve ve sebzelerin de fiyatlarının çok fazla arttığını belirtti. Turunçgillerin en çok sevilen meyvelerin fiyatları ise şu şekilde; portakal 5 lira, mandalina 3 buçuk-5 lira arası, greyfurt ise 5 lira.
 
TURŞU İÇİN SON HAFTA!
Turşuluk için satılan kornişonların ise bu Pazar günü son kez tezgahta yer alacağını söyleyen esnaf, kilosu 10 liradan satılan kornişonları almak için acele etmeleri gerektiğini söyledi.
 
KIŞ SEBZELERİNDE HASRET SONA ERDİ
Karnabahardan pırasaya kadar birçok kış sebzesi ise Kasım ayının ilk haftası itibariyle birçok tezgahta satışa sunuldu. Brokolinin tanesi 7 liradan, karnabaharın ise 7 lira ila 10 lira arasında değişen fiyatlarının yanı sıra lahana 8 liradan satışa sunuldu. Demir kaynağı ıspanak ise kilosu 6 ila 8 lira arasında değişiklik gösterdi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN