Yapılan "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması" Projesi kapsamında, İl Müdürlüğü ile Koordinatör Araştırma Enstitüsü Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile kurulmuş olan Büyükanafarta köyündeki arpa çeşit demonstrasyonuna ait tarla günü yapıldı. Tarla gününe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, Eceabat Ziraat Odası başkanı Özay Kuzu, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Aydın İmamoğlu, Şube Müdürleri ve Küçükanafartalar ve Beşyol köylerindeki üreticiler katıldı.
 
Büyükanafarta köyünde Ziraat Mühendisleri Emre Türkmen ve Sevcan Baziki'nin kontrolünde, Hasan Alyıldız'a ait 19 dekarlık alanda başta Bayrak, Akhisar98 arpa çeşidi olmak üzere; Troia, Sancak, Bürküt ve Yerli arpa çeşitleri kullanılarak arpa çeşit demonstrasyonu kurulmuş ve 10 Haziran'da hasat yapıldı.
 
Yapılan hasat sonucu en yüksek verimi BAYRAK Arpa çeşidi vermiş, dekardan 612 kg/de ürün elde edildiği. Diğer çeşitlerin verimleri ise; Akhisar 544 kg/da, Troia  520 kg/da, Sancak 428kg/da, Bürgüt 420 kg/da, Yerli 400 kg/da verim verdiği ifade edildi.


Kaynak: Haber Merkezi