Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal sorumluluk hizmetleri öğrencilere tanıtıldı.
 
Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve Öğr. Gör. Şaziye Ceren Ulupınar tarafından 2019 yılından itibaren sürdürülen çalışmalar ve öğrencilere verilen hizmetler, düzenlenen oryantasyon programıyla öğrencilere ve akademik personele tanıtıldı. ÇOMÜ Butik Biriminin de tanıtıldığı toplantıda, birimin verdiği hizmetlere dair bilgilendirmelerde bulunuldu ve öğrencilerin üniversite yaşamı içinde ihtiyaç duydukları giyim, kırtasiye, erzak, ev eşyası gibi destekleri ÇOMÜ Butik biriminden sağlayabilecekleri ifade edildi. Sosyal sorumluluk bilinci, gönüllü faaliyetler ve projelerde çalışmanın öneminin aktarıldığı toplantılarda; Sanat Tarihi Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Kimya Bölümü, İşletme Bölümü, Tarih Bölümü, Biyoloji Bölümü, Ziraat Fakültesi ve Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nda bilgilendirmeler yapıldı. Programlanan takvime göre tanıtımlar devam edecek.
 
ÇOMÜ akademik birimlerinin yanı sıra Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda ilk kez barınacak olan öğrencilere yurt ortamlarını tanımaları ve yurt yaşantısına uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla da bir tanıtım etkinliği düzenlendi. Adile Sultan Yurdu, Nusrat Yurdu, Kerime Sultan Yurdu, Çanakkale Kız Yurdu, Terzioğlu Yurdu, Safiye Hüseyin Yurdu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantıları dönem boyunca devam edecek.
 


Kaynak: Haber Merkezi