Çanakkale’de hafta sonuna Gelecek Partisi il ve ilçe teşkilatında art arda gelen istifalar damgasını vurdu. Çan İlçe Başkanlığı yönetimi tüm birimleriyle görev bırakırken, Biga İlçe Başkanı Pelin Alkan Güçlü de istifa eden bir diğer isim oldu. İlçelerin ardından İl Kadın Kolları Başkanı Ertekin de istifa ettiğini duyurdu. İl Başkanı Yiğit Akkoyun istifalar sonrası açıklama yaparak, revize gerektiği kararını alarak yenilenmeye gittiklerini söyledi.
 
Gelecek Partisi’nde geride bıraktığımız hafta sonu ilk olarak Kurucu Çan İlçe Başkanı Ferudun Algan, işlerinin yoğunluğu ve il başkanı ile uyumsuzluk sebebi ile Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve yönetimi ile birlikte istifa ettiğini duyurdu. İstifa açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “04.06.2020 Tarihinde severek atanmış bulunduğum, Gelecek Partisi Kurucu Çan İlçe Başkanlığına gurur ve onur duyarak devam ettim. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu'yla yürümek benim için onur ve gurur oldu. Fakat, yoğun olan işlerim ve kısıtlı zamanım sebebiyle, ayrıca 8 ay önce atanan yeni İl Başkanıyla ve yönetimiyle uyumsuz olduğum ve birlikte çalışmak istemediğim için bana layık görülen Gelecek Partisi Kurucu Çan ilçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Bu karara dayanarak 30.10.2021 Tarihinden itibaren Kadın Kolları Başkanım, Gençlik Kolları Başkanım ve tüm yönetimim dahil olmak üzere görevlerimize son verme kararı almış bulunmaktayız. Parti üyeliklerimizle birlikte Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun yolunda ve izinde yürümeye devam edeceğiz. Gelecek Partisi ‘ne gönül vermiş biz kurucular olarak partimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Biz Partimize ikna edilenler değil, inananlar olarak bu Bayrağı kalbimizde, ruhumuzda, fikrimizde taşımaktan onur ve gurur duyacağız. Bundan sonra hiç bir parti mensubu olmak gibi bir çabamın olmadığını belirtmek isterim. Ben yoluma ve ilk siyasi hayatıma Gelecek Partisi’nde olarak başladım ve Gelecek Partisi olarak da devam edeceğim. İlçe Başkanlığı yaptığım süre zarfı içerisinde kalp kırmışlığım olmasa da, bir yanlışım bir kusurum var ise affınıza sığınırım ve helalliğinizi isterim. Saygılarımı sunarım. Sağlıcakla kalın..!”
 
BİGA DA İSTİFA ETTİ
Gelecek Partisinden bir istifa haberi de Çan’ın ardından Biga ilçesinde geldi. Gelecek Partisi Kurucu Biga İlçe Başkanı Pelin Alkan Güçlü de işlerinin yoğunluğu nedeni ile istifa ettiğini duyurdu. Yazılı açıklamasında Güçlü, “04.06.2020 Tarihinde bir önceki il başkanımız Hüseyin Yıldırım öncülüğünde severek atanmış bulunduğum, Gelecek Partisi Kurucu Biga İlçe Başkanlığına gurur ve onur duyarak devam ettim. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu'yla yürümek benim için onur ve gurur oldu. Fakat, kurmuş olduğum işten dolayı Çanakkale merkeze taşınmam sebebiyle Gelecek Partisi Kurucu Biga ilçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Bu karara dayanarak 30.10.2021tarihinden tüm yönetimim dahil olmak üzere görevlerimize son verme kararı almış bulunmaktayız. Parti üyeliklerimizle birlikte Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun yolunda ve izinde yürümeye devam edeceğiz. Gelecek Partisi ‘ne gönül vermiş biz kurucular olarak partimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Biz Partimize ikna edilenler değil, inananlar olarak bu Bayrağı kalbimizde, ruhumuzda, fikrimizde taşımaktan onur ve gurur duyacağız. İlçe Başkanlığı yaptığım süre zarfı içerisinde kalp kırmışlığım olmasa da, bir yanlışım bir kusurum var ise affınıza sığınırım ve helalliğinizi isterim. Saygılarımı sunarım. Sağlıcakla kalın..!” ifadelerini kullandı.
 
İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ERTEKİN DE BIRAKTI!
Biga ve Çan ilçe başkanları ile yönetim kurullarının istifasının ardından, Gelecek Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Ertekin, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ertekin sosyal medya hesabından yaptığı kısa açıklamada, “Gelecek partisi Çanakkale il kadınkolu başkanlığından sağlık sebeplerinden dolayı İstifa ettiğimi bildiririm” dedi.
 
İL BAŞKANINDA ‘REVİZE KARARI’ AÇIKLAMASI
Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Yigit Akkoyun, partideki istifalar sonrasında açıklama yaparak, revize yapılması gerektiği kararı sonrası yenilemeye gidildiğini ifade etti. Gelecek Partisi İl Başkanı Yigit Akkoyun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Pandemi dönemindeki yasakların kaldırılmasının hemen ardından İl Yönetimindeki arkadaşlarımız ile çalışmalarımıza hızla başladık. İlçe ziyaretleri, köy ziyaretleri, özel hafta vb. tüm etkinliklerde faaliyetlerimizi sürdürdük. Bu süreçte il yönetiminden bazı arkadaşlarımız, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımız ve bazı ilçelerimizde yapılan çalışmalara katılım sağlanmaması, toplantılara mazeretsiz şekilde katılınmaması, Ankara Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız ile yaptığımız istişareler sonucunda İl Yönetimindeki bazı arkadaşları, İl Kadın Kolları Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı ve bazı ilçelerimizde revize yapılması gerektiği kararını aldık. Bu yenilenme sürecinde; İl Gençlik Kolları Başkanlığına Berkan Mert Yıldız, İl Kadın Kolları Başkanlığına Emine Ulugay getirilmiştir. Yeni görevlendirilen arkadaşlara yeni görevlerinde başarılar dilerim.”
 
Gülçin AKIN