Cumhuriyetin ilanın 98’nci yılı Çanakkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim akşamı düzenlenen Fener Alayı’na Belediye Başkanı Ülgür Gökhan eşi Hale Gökhan ile katıldı. Coşkunun hakim olduğu yürüyüşte vatandaşlar sokakları bayraklarla donattı.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı akşam saat 19.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Birçok Çanakkaleli, Türk bayrakları ve meşaleleri ile yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Ümit Ural ve partililer, gaziler ve birçok vatandaş katıldı.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüş Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak, Gazi Bulvarı ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahını takip etti. Marşlar ve şarkılar eşliğinde coşkuyla gerçekleşen törene, birçok vatandaş da balkonlardan bayraklar sallayarak ve alkış tutarak eşlik etti.
 
“CUMHURİYETİN ÖNEMİNİ SON YILLARDA TÜRK MİLLETİ ÇOK DAHA İYİ ANLADI”
Yürüyüşün sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Cumhuriyetin 98’nci yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz çünkü pandemiden dolayı geçtiğimiz sene yapamadık. Bu sene sayın valimiz müsaade etti. Çok teşekkür ediyorum. Coşku içerisinde insanlar oluk oluk yürüdü. Cumhuriyetin önemini son yıllarda Türk milleti çok daha iyi anladı ve bunu da gösteriyor. Çanakkale bu konuda çok da ileride bir kent. Bu vesileyle hem Çanakkaleli hemşehrilerimin hem de Türkiye’deki yurttaşlarımın ve yurtdışındaki tüm Türk vatandaşlarının Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Nice yıllarda beraber olacağız. Hedefiz önce 100’ncü yılını tamamlayıp, ikinci yüzyıla demokratik cumhuriyeti kurarak devam etmek. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından Fener Alayı sona erdi.
 
Sevi Gözay UĞURLU