Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Başkanı Dr. Necmi Akyalçın, Cumhuriyetin ilanının 98’nci yılında, cumhuriyetin önemine vurgu yapan açıklamalarda bulundu. Akyalçın, “Atatürk’ün aydınlık yoluna baş koymuş Kemalistler olarak Cumhuriyetimizin daha da aydınlık yarınlara taşınabilmesi için elimizden gelen tüm çalışmaları yapmaktayız, yapacağız. ADD olarak bu konuda kararlıyız” dedi.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Başkanı Dr. Necmi Akyalçın, cumhuriyetin önemini aktarabilmek için dernek olarak çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, “Bizler için Cumhuriyet demek, büyük Atatürk’ün aydınlık yolu demektir. Atatürk’ün aydınlık yoluna baş koymuş Kemalistler olarak Cumhuriyetimizin daha da aydınlık yarınlara taşınabilmesi için elimizden gelen tüm çalışmaları yapmaktayız, yapacağız. ADD olarak bu konuda kararlıyız. Büyük Atatürk 10. Yıl Nutkunu, ‘Ey Türk Milleti. Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne mutlu Türküm diyene’ diye bitirmiştir. Onun bu temennisine karşın, Cumhuriyetimizin 100. Yılına giderken büyük sorunlarla boğuşmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
“BİZLER BU GÖREVİ O DÖNEMDEN BUGÜNLERE TAŞIYANLARIN DEVAMIYIZ”
Akyalçın, açıklamasının devamında, “Büyük Atatürk, Cumhuriyetin ilanından 36 gün sonra ‘Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava kazanılmış da değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmaya hazırız’ derken önümüze yaşamsal ve kutsal bir görev koymuştur. Ayrıca 15-20 Ekim 1927 tarihlerinde 6 gün boyunca okuduğu Nutuk’u, Gençliğe hitabe ile bitirirken bu görevi Türk Gençliğine ve ‘Ey Türk İstikbalinin evladı’ seslenişi ile de her dönemin Türk Ulusu bireylerine vermiştir. Bizler bu görevi o dönemden bugünlere taşıyanların devamıyız. Görevimizi Atatürk’ten almanın gurur ve bilincindeyiz. ‘Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesidir’ bundan dolayıdır ki tüm olumsuzluklara karşın umutsuzluğa kapılmadan görevimizi yapmaktayız. Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır. Biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyeceğiz. Yaşasın Atatürk'ün Aydınlık yolu, yaşasın cumhuriyetimiz” şeklinde konuştu.


Gülçin AKIN