İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliğinde Eğitim Fakültesi öğrencileri için ‘Kariyer Günü’ düzenlendi. 
ÇOMÜ Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen İŞKUR Kariyer Günü'nde öğrenciler deneyim yağmuruna tutuldu. Kamu kurumu ve özel sektörden çok sayıda katılımcı; kamu ve özel sektörün öğrenci ve yeni mezunlardan beklentilerini, nasıl bir öğrencilik geçirmeleri gerektiğini anlattılar. Kamu kurumlarından İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer 'Kamu'da Kariyer' başlığıyla sunumlarını gerçekleştirdiler.
Daha önce öğretmenlik yapmış olmaları il müdürlerinin ortak paydasını oluştururken, geçmiş öğretmenlik deneyimi paylaşımları öğrenciler için hem deneyim aktarımı oldu hem de güzel sahnelere yol açtı. Özel sektörden İstek Koleji Anaokulu Müdürü Azize Köse Arslan, Doğa Koleji İlköğretim Müdürü İnci Gültekin, Doğa Koleji İlköğretim Müdürü İnci Gültekin ve Rehber ve Psikolojik Danışman - Çanakkale/İzmir Pegem Akademi Kurucusu Serdar Erol katıldı. Özel okul yöneticileri kamu dışında öğretmenlik kariyeri için gerekli olanları anlatırken özel okul işverenlerinin beklentileri, öğrencilerin hazırlanması gereken süreç hakkında bilgi verdiler. Pegem Akademi Kurucusu ise Serdar Erol KPSS hakkında detaylı bilgi vererek öğrencilerin KPSS'de izlemesi gereken yöntem ve taktiklerden bahsetti.
Haber Merkezi