Çanakkale il ve ilçelerinde farklı nedenlerden dolayı okul öncesi eğitim alamayan çocukların, özellikle zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleyici yönde hazırlanan programlar yardımıyla eğitim almalarını sağlamak amacıyla kurulan ÇOMÜ ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM) 2021-2022 eğitim-öğretim yılına kutlamayla başladı.
 
Bu sene 14.kez kapılarını çocuklara açan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM) 2021-2022 eğitim-öğretim yılını düzenledikleri kutlama ile başlattılar.  ÇABAÇAM öğrencileri ve aileleri ile eğitmenlerin ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim-öğretim yılı açılışına Çanakkale Kepez Belediyesi Başkanı Birol Arslan, Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü Müdürü Vildan Sarp ve Anaokulu Koordinatörü Bilge Nur Kanbur, ÇABAÇAM’da eğitim alan çocuklar, ailelerinin, ÇABAÇAM’ın gönüllü eğitmenlerinin, ÇABA Çanakkale ailesinin ve üniversitemizin çeşitli birimlerinde görev yapan öğretim elemanları katıldı.
 
Etkinlikte; öğrenciler çeşitli oyunlar oynadı. ÇABAÇAM Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ebru Aktan Acar ise tekrardan ÇABAÇAM çatısı altında buluşmaktan ötürü çok mutlu olduklarını söyleyerek, koronavirüs kapsamında tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. Acar, ÇABAÇAM’ı destekleyen tüm kurumlara ve kişilere teşekkürlerini iletti.
 
Sevi Gözay UĞURLU