CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Metin Ümit Ural ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık'ın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek Başkan Ünal Özcan ve meslek oda baklanlarıyla bir araya geldi. 
 
Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden Birlik Başkanı Ünal Özcan, esnaf ve sanatkarın güncel sorunlarıyla ilgili ve genel değerlendirme yaparak istişarelerde bulunacaklarını belirterek teşekkürlerini iletti.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “Pandemiyle birlikte esnafımızın sorunları ağırlaştı. Yakın zamanda Çanakkale’deki bütün oda başkanlarıyla bir araya geldiğimizde de CHP olarak, madde madde somut çözüm önerilerimizi paylaştık. Oda başkanları dinliyoruz aynı zamanda sorunu bizzat sorunu yaşayanları dinliyoruz. Çözümlerimizi de öyle üretiyoruz. Son dönemde gerçekten esnafımı olsun, çiftçimiz olsun toplumun birçok kesimi zorluklarla karşı karşıya. Ama bunların hepsini aşacağız. Birlikte aşacağız. Sizler zaten düzenli olarak belediye başkanımızla bir araya geliyorsunuz. Bizler de Çanakkale’ye geldikçe fırsat buldukça sizlerle bir araya geliyoruz. Her zamanki gibi güler yüzle nezaketle başkanlarımızla birlikte bizleri karşıladığınız için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIN DERTLERİNİN NE OLDUĞUNU ARTIK EZBERE BİLİYORUZ”
“Esnafla yakın ilişki içerisinde olan benim” diyerek esprili bir giriş yapan ve sözleri gülüşmelere neden olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da; “Esnafın durumunu söylemimize gerek yok. Televizyonu açtığımız zaman, zaten bütün liderlerin esnafla konuşmalarını, görüşmelerini izliyoruz. Esnafın dertlerinin ne olduğunu artık ezbere biliyoruz. Kentimizdekileri de biliyoruz, daha önce de görüşmüştük. Özellikle kapanan işyerleri açısından temaslarımız olmuştu. Pandemi kurullarında beraber bulunuyoruz. Sonuç itibariyle esnaf, toplumun önemli bir kesimi. Ekonominin yoğunlaştığı yer aslında esnaf. Dolayısıyla esnaf sorunları önemli. Bizim partimizin programında da var; ‘esnaf bakanlığı’... Çünkü çok önemli, sanayi bakanlığı var esnaf bakanlığı yok. Sonuçta da artık iktidara gidiyoruz değerli esnaf arkadaşlar. Cumhuriyet Halk Partisi, ortaklarıyla iktidara doğru gidiyor. Bu aşağı yukarı netleşti. Bizde bu vesileye biz de genel başkan yardımcımız ve milletvekilimiz, il başkanımız, ilçe başkanımız ilk etapta ekonomik birimlerle toplantılar yapıyoruz. Sizlerin de görüşlerini almak istiyoruz. Yani biz size propaganda yapmaya gelmedik. Hem ildeki hem genel durumla ilgili düşüncelerinizi, önerilerinizi almaya geldik. Sonuçta da il, ilçe örgütümüz ve genel merkezimiz buradaki sesleri alıp götürerek, bunun siyasetini yapacağız” diye konuştu.

“ESNAFIMIZIN DA ÇİFTÇİMİZİN DE RAHAT BİR NEFES ALMAYA ÇOK İHTİYACI VAR”
Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de yeniden söz alarak, “Biz somut şeyler söylüyoruz. Çünkü sorunları biliyoruz, nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Seçimden sonra Millet İttifakı’nın iktidarında, ilk bir haftada yapacağımız ilk iş tüm esnafımızın esnaf kefaletten olsun, bankalardan olsun aldığı kredilerin faizleri silinecek. Faiz tamamen silinecek, anapara da yeniden yapılandırılacak. Bu çiftçimiz için de geçerli. İster tarım kredi kooperatifinden olsun ister bankadan olsun aldığı kredilerin faiz silinecek. Çünkü esnafımızın da çiftçimizin de rahat bir nefes almaya çok ihtiyacı var” dedi. 
Görüşmenin bundan sonraki kısmı basına kapalı olarak devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Metin Ümit Ural ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık'ın ziyaretleri bugün Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi, Ziraat Mühendisleri Odası, ÇASİAD ve MÜSİAD ile devam edecek.

Ersan KÜÇÜKKURU